Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

HOFERjeva trajnostna iniciativa "Danes za jutri" 

Pri HOFERju od leta 2014 svoja prizadevanja na področju trajnosti in družbene odgovornosti združujemo v trajnostno iniciativo Danes za jutri, v okviru katere so bili uvedeni številni ukrepi, izboljšave in trajnostni projekti. Cilji, ki smo si jih zastavili za obdobje do leta 2020, so bili uspešno doseženi, sedaj pa ne počivamo in si zastavljamo enako ambiciozne cilje za naslednjih nekaj let. Trajnostne projekte in varstvo okolja bomo še naprej izvajali z visoko stopnjo predanosti ter jim dodali nove teme in sodelovanja z namenom, da že DANES prispevamo, da bo JUTRI primeren za življenje. 

Skupaj v zeleno prihodnost

Trgovinska zbornica Slovenije (TZS) je oktobra 2023 prvič podelila priznanja za trajnostno poslovanje podjetij. HOFER je po izboru strokovne komisije TZS prejel srebrno priznanje. Med drugim smo jih prepričali z našo vizijo 2030 - zagotavljati trajnost, dostopno kupcem, z izdelki, pridobljenimi na odgovoren način. V okviru naše trajnostne in družbeno odgovorne iniciative Danes za jutri sicer izvajamo številne projekte, pri katerih se vsebinsko osredotočamo na pet podpornih stebrov: dobavno verigo, družbo, okolje in varstvo podnebja, kupce ter sodelavke in sodelavce.

Ponosni smo na naše dosežke, pri tem pa bi izpostavili dva projekta: Projekt Hrana na dobri poti, v okviru katerega doniramo hrano iz vseh naših 92-ih trgovin okoli 20.000 pomoči potrebnim, in projekt Embalaža na HOFER misiji: Zmanjšaj. Ponovno uporabi. Recikliraj., s katerim celostno pristopamo k reševanju problematike embalaže. 

Trajnost razumemo kot stalen proces. V našem podjetju smo s številnimi procesi pretvorbe in optimizacije že veliko napredovali. Na tem želimo graditi v prihodnosti in se še naprej razvijati.