Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico
Zbiralna akcija očal
Zbiralna akcija očal

Zbiralna akcija očal v HOFERju

Podjetje HOFER v sodelovanju z Lions klubom Ljubljana Trnovski zvon vsako leto organizira akcijo zbiranja rabljenih očal, kjer v posebne škatle, ki so v spomladanskem času nameščene v vseh 89 trgovinah HOFER, odložite navadna ali sončna očala z dioptrijo in s tem lepši pogled v svet omogočite slabovidnim v gospodarsko manj razvitih državah.

Očala lahko oddate v vseh 89 trgovinah HOFER

Podjetje HOFER v sodelovanju z Lions klubom Trnovski zvon Ljubljana že deseto leto zapored organizira akcijo zbiranja rabljenih očal. Vseslovenska akcija traja od 16. aprila do 14. maja, ko lahko očala v vseh trgovinah HOFER oddate v posebne namenske zbirne škatle, ki jih najdete na zlagalnem pultu. Vsa zbrana očala člani Lions kluba Trnovski zvon Ljubljana pregledajo, razvrstijo in pošljejo v francoski zbirni center Medico France. Tam še dodatno preverijo, ali so primerna za nadaljnjo uporabo, jih ustrezno označijo z optičnimi parametri in odpošljejo v države tretjega sveta,  s tem pa olajšajo življenje slabovidnim otrokom in odraslim, ki si okulistične oskrbe in očal ne morejo privoščiti. 

Letošnji ambasador akcije, Alen Kobilica, ki s svojim delovanjem pomaga slepim in slabovidnim pri športnem udejstvovanju, je nad odzivom HOFERjevih kupcev navdušen: »Upam, da s to 10. akcijo s skupnimi močni vrnemo nasmeh na lica še več otrok. Verjamem, da je dolžnost vsakega posameznika, da pomaga po svojih najboljših močeh. Take akcije so izjemnega pomena, saj so na nek način ogledalo družbe. Hkrati pa nas osveščajo, da obstajajo ljudje, ki potrebujejo pomoč tudi izven naših meja.«

 

Ambasador jubilejne akcije je športnik in motivator Alen Kobilica

HOFER ob začetku akcije z donacijama podprl slepe in slabovidne otroke pri nas

Začetek jubilejne akcije smo pri HOFERju obeležili tudi z dvema donacijama sredstev. Prvo smo že tradicionalno namenili Centru IRIS, javnemu zavodu, ki izvaja prilagojene programe vzgoje in izobraževanja za slepe in slabovidne od vrtca do vključno srednje šole za področje celotne Slovenije. Sredstva bodo letos namenili za ureditev prilagojenega kotička na vrtu Centra IRIS, kjer je poskrbljeno za zaznavanje okolja s čutili, kot so dotik, voh, sluh in okus.

Druga donacija gre centru za slepe športnike Vidim cilj, ki ga je pred desetletjem ustanovil prav letošnji ambasador akcije Alen Kobilica. Donirana sredstva bodo namenjena za nakup novih pripomočkov, ki jih potrebujejo za izvajanje različnih športnih aktivnosti.

Za nekoga rabljena očala, za drugega zaklad

Zbirajo se očala z dioptrijo, ki so lahko navadna ali sončna. V akciji se ne zbira leč, etuijev brez očal ali okvirjev brez stekel. In kaj se zgodi z zbranimi očali? Po zaključku akcije se vsa očala primerno razvrstijo, pregledajo, očistijo in označijo z ustreznimi optičnimi parametri. Tako se očala ustrezno oskrbi, da so primerna za nadaljnjo uporabo slabovidnim iz gospodarsko manj razvitih držav, ki si ustrezne okulistične oskrbe ne morejo privoščiti.

Koliko očal smo že zbrali?

V devetih letih smo v sodelovanju z Lions klubom Ljubljana Trnovski zvon zbrali skoraj 96.000 rabljenih očal, namenjenih prebivalcem gospodarsko manj razvitih držav, ki si ne morejo privoščiti prave okulistične oskrbe in ustreznih očal. Vsa očala so našla nove lastnike, zato bomo akcijo podprli tudi letos. Z vašo pomočjo bomo marsikomu omogočili boljši vid.