Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

 

Slovenska karitas je aprila razdelila 14 ton izdelkov posameznikom in družinam v stiski, ki so jih kupci v vseh trgovinah HOFER po Sloveniji zbrali v drugi polovici marca. To je bila 16. dobrodelna akcija HOFERja in Slovenske karitas, v katerih smo skupaj zbrali že 268 ton izdelkov. Od leta 2019 HOFER donaciji kupcev v imenu vsake naše trgovine v Sloveniji dodatno pristavi voziček izdelkov v vrednosti 50 evrov. Ker je HOFERjevih trgovin že 91, smo v tej akciji Karitasu namenili izdelke v vrednosti 4.550 evrov, v petih letih pa skupno 35.600 evrov.

 

HOFER s Slovensko karitas sodeluje ves čas, saj ji poleg redne organizacije zbiralnih akcij v marcu in decembru vsak teden ob zaprtju v 50 trgovinah donira tudi večjo količino presežne hrane, ki je primerna za donacijo. V letu 2022 je Slovenska karitas iz trgovin HOFER prevzela več kot 150 ton donirane hrane, ki je namenjena več kot 3.500 socialno ogroženim in ranljivim posameznikom. Karitas prav tako vsak petek prevzame presežno hrano v logističnem centru na sedežu podjetja v Lukovici.

 

»Ljudje v stiski, ki prihajajo na Karitas, so veseli vsake pomoči, predvsem hrane. Še posebej se razveselijo kakovostnih izdelkov, ki jih prostovoljci Karitasa zberejo v trgovinah HOFER. V darovani hrani za družine in otroke se izraža veliko sočutje darovalcev. Na Slovenski karitas smo še posebej hvaležni tudi za dodatne vozičke hrane in higienskih pripomočkov iz trgovin, ki jih ob tej akciji podarja podjetje HOFER,« je dejal Peter Tomažič, generalni tajnik Slovenske karitas.

Sodelovanje HOFERja in Slovenske karitas v številkah

  • 2015 pričetek sodelovanja
  • 16 organiziranih zbiralnih akcij v vseh trgovinah HOFER po Sloveniji
  • 268 ton zbranih izdelkov (osnovna živila, higienski izdelki, otroška hrana …)
  • 50 trgovin HOFER vsak teden donira hrano Slovenski karitas
  • Več kot 150 ton izdelkov za Slovensko karitas v letu 2022 iz naslova donirane hrane.

Od 2019 vsaka trgovina HOFER (danes je teh 91) pristavi voziček izdelkov v vrednosti 50 evrov, skupaj tako že 35.600 evrov.

 

Ste vedeli?

HOFER in Slovenska karitas tovrstno zbiralno akcijo organizirata že šestnajstič. Pri organizaciji zbiralne akcije v povprečju pomaga več kot 200 prostovoljcev.