Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Gibaj in zmagaj

Migajmo skupaj

Rekreativno gibanje je zakon. Saj nas krepi, povezuje in spravi v dobro voljo. Čim prej z njim začnemo, tem več bomo od njega imeli. Zato je pomembno, da o pomembnosti rednega gibanja osveščamo otroke že od mladih let.

Alarmantni podatki

Ali ste vedeli, da so gibalne sposobnosti otrok vsako leto slabše, delež debelosti pa je čedalje večji? Čas je, da nekaj ukrenemo. Življenjski slog mlade generacije naj bo povezan z zdravjem, fizično pripravljenostjo in čim več zabavnimi in pristnimi trenutki v družbi svojih vrstnikov.

Otroke moramo navdušiti za gibanje

Že vrsto let si prizadevamo otrokom pomagati na poti do zdravega in aktivnega življenjskega sloga, pri čemer sodelujemo tudi z Zavodom Gibaj in zmagaj. Z veseljem podpiramo njihov inkluzivni poletni tabor za otroke in mladostnike, zato smo mu v sedmih letih namenili 35.000 evrov. 

Na taboru Gibaj in zmagaj se namreč prepletata dve rdeči niti. Prva je učenje zdravega načina življenja, saj izobražujejo mlade o zdravi prehrani, pozitivni samopodobi, gibanju in krepitvi socialnih interakcij. Druga rdeča nit pa je inkluzija. Po podatkih ustanovitelja tabora, Marka Janka, je to edini tabor v Sloveniji, ki združuje otroke s primanjkljaji v razvoju in otroke, ki teh težav nimajo: »Pri nas so dobrodošli vsi - gibalno ali intelektualno ovirani otroci, otroci s težavami pri govoru, vidu, sluhu - in za vsakega najdemo primerno spremstvo. Po drugi strani pa spodbujamo starše, da na tabor prijavijo otroke brez takšnih težav. V zadnjih šestih letih smo ravno v tem videli največji čar našega tabora. Otroci že prvi dan pozabijo na razlike med sabo in se sprejemajo takšni, kot so. To je svet, za katerega si želimo, da se širi tudi izven našega tabora.«

Kako začeti?

Če si želite uvesti nekaj sprememb v vsakdanu vaše družine, se bolj zdravo prehranjevati in aktivneje preživljati prosti čas, pa ne veste kje in kako začeti, ste na pravem mestu. Skupaj z Zavodom Gibaj in zmagaj smo za vas in vašo družino pripravili preprosto igro, s katero vam želimo približati zdrave navade.

Poskusite. Verjamemo, da vam bo uspelo!

Naj bo vaša volja močnejša od vašega najmočnejšega izgovora!