Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

HOFERjev sklad »SKUPAJ za FER otroštvo«

Letos ustanovljeni HOFERjev sklad »SKUPAJ za FER otroštvo« je namenjen podpori otrokovih razvojnih potreb tekom celotnega odraščanja. Osredotoča se na kakovostno preživljanje prostega časa malčkov, pridobivanje izobrazbe otrok in dijakov ter spodbujanje razvoja talentov mladostnikov. Skozi štiri temeljne programe tako razvija in izvaja primerne aktivnosti v vseh fazah odraščanja.

V letu 2022 smo v HOFERju v sklad namenili 45.000 evrov. Vsaki starostni skupini bo namenjen del sredstev za izvedbo njihovi starosti in potrebam prilagojenih aktivnosti. Malčki bodo tako z družino lahko odpotovali na izlete in vikend počitnice, ki jih v Zvezi prijateljev mladine Moste-Polje organizirajo v okviru programa Botrstvo, tam uživali v igri, druženju z vrstniki ter raziskovanju lepote narave. Za otroke bo organizirano počitniško varstvo, sredstva pa bodo namenjena tudi zagotavljanju šolskih potrebščin. Pri mladostnikih bodo aktivnosti namenjene spodbujanju razvoja talentov na področju športa, umetnosti, znanosti ipd.. Podpora dijakom pa bo zaživela skozi omogočanje izobraževalnih programov prek Dijaškega sklada in Botrovanja.

FER je, da imajo vsi otroci lepo in brezskrbno otroštvo, poudarjajo v Botrstvu.
 

V sklad lahko prispeva vsak: FEROTROSTVO5 na 1919

HOFER k podpori otrokom in mladostnikom na njihovi poti odraščanja spodbuja tudi svoje kupce. Preprosto pošljite SMS z besedo FEROTROSTVO5 na 1919. S prispevkom 5 evrov lahko naredite veliko. Vsa zbrana sredstva bodo porabljena izključno za programe FER otroštva.

Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, Telemacha in T-2. Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na spletni strani www.boter.si.

 

15.000 evrov za dijaški sklad projekta Botrstvo

V Sloveniji je trenutno 113 dijakov, ki za bivanje v dijaškem domu ter s tem obiskovanje želenih srednješolskih programov nujno potrebujejo finančno pomoč. Pri lajšanju materialnih stisk jim pomaga Botrstvo, ki že od leta 2016 skrbi za Dijaški sklad. S pomočjo tega sklada srednješolcem krije stroške bivanja v dijaških domovih ter jim zagotavlja tudi vso dodatno podporo, kot so učna pomoč ali terapije.

Projekt podpiramo tudi pri HOFERju, zato smo v sklad prispevali 15.000 evrov ter s tem srednješolcem pomagali uresničiti želje in cilje na področju izobraževanja. Potrebam dijakov smo dodatno prisluhnil z izvedbo ankete, ki je pokazala, da ima bivanje v dijaškem domu številne pozitivne učinke na njihovo pot v samostojnost, hkrati pa je opozorila tudi na največje izzive srednješolcev.

Botrstvo in HOFER sta se odzvala tudi na prošnje dijakov pri kritju materialnih stroškov in zanje pripravila posebne novoletne darilne pakete za osebno nego

Namenili smo 10.000 evrov za razvoj talentov

Prepoznavanje in razvijanje talentov v otroštvu je ključnega pomena. Tega se zavedamo tudi pri HOFERju, zato podpiramo najnovejšo iniciativo Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, s katero želi opogumiti otroke k iskanju in razvijanju svojih talentov. Zlasti tiste otroke, ki jim to pogosto ni omogočeno.

Med uspešne posameznike, ki so navdih mladim, smo poslali posebne SUPERGE TALENTOV, na katerih smo zbirali njihove podpise. Na SUPERGE TALENTOV se je podpisalo 12 znanih in uspešnih posameznikov, ki so s svojimi uspehi vir navdiha mnogim odraščajočim. To so Ana Praznik, Tin Vodopivec, Nika Rozman, Ema Kozin, Jan Kovačič, Goran Hrvačanin, Karim Merdjadi, Nives Orešnik, Uroš Bitenc, Alex Volasko, Gregor Strasbergar in Petja Zorec.

Znani obrazi so s podpisovanjem poskrbeli za spodbudo mladih talentov, HOFER pa za finančno podporo, saj je z odkupom superg doniral 10.000 evrov za različne vadnine in tečaje za otroke in mladostnike pod okriljem programa Botrstvo.

 

Podpora nabavi šolskih potrebščin

Družinam s šolajočimi se otroki iz programa Botrstvo pomagamo s sredstvi za nabavo ustreznih šolskih potrebščin. O nabavi šolskih potrebščin resda največ govorimo pred začetkom novega šolskega leta, a stiske družin, vezane na zagotavljanje pogojev kakovostnega šolanja otrok, se dogajajo tekom celega leta. Tako pozornost usmerjamo na celovito podporo osnovnošolcem, saj so stroški šolanja prisotni skozi celotno šolsko leto. »S tem, ko družinam priskrbimo šolske potrebščine, v večji meri odvzamemo ogromno finančno breme z njihovih pleč, kar jim zelo veliko pomeni,« je izpostavila Sabina Gašparič iz programa Botrstvo v Sloveniji. 

Da pa v šolski torbi vaših otrok pred začetkom novega šolskega leta ne bo manjkalo nič, smo poskrbeli tudi s HOFERjevim seznamom šolskih potrebščin, ki smo ga sestavili z vašo pomočjo. Čaka vas tudi urnik, da bodo priprave na novo šolsko leto še bolj zabavne. Z enim klikom si ju lahko prenesete na svoj računalnik in ju natisnete.

 

Prvi del sredstev za počitnice in izlete malčkov

Prvi del sredstev iz sklada SKUPAJ za FER otroštvo je namenjen najmlajšim. Z vidika tkanja družinskih vezi in spominov kot tudi druženja z vrstniki Botrstvo organizira počitnice in izlete v Kranjski Gori in Zambratiji za malčke in družine. »Vsak otrok si zasluži brezskrbno otroštvo in da bi lahko z optimizmom zrl v svojo prihodnost,« je izpostavila Tina Plevnik iz programa Botrstvo v Sloveniji ter poudarila, da sta kazalca FER otroštva ravno otroški smeh in trenutki čistega veselja. Ker pa se počitnice začnejo že doma, smo za vse najmlajše pripravili dve pobarvanki, ki jih popeljeta v pisan svet dogodivščin. Z enim klikom si ju lahko prenesete na svoj računalnik in ju natisnete. Pa ne pozabite ošiliti barvic. Želimo vam barvito poletje polno lepih doživetij.