HOFER v prodaji in logistiki po novem z zaposlitvijo za polni delovni čas

Trgovec uvaja nov zaposlitveni model, s katerim bodo sodelavke in sodelavci zaposleni za polni delovni čas, povprečno četrtino delavnika pa bodo prosti.

Lukovica, 4. avgust 2020: S septembrom pri HOFERju uvajajo nov zaposlitveni model »HOFER (po)polni delovni čas«, ki bo omogočil zaposlitev za polni delovni čas z dogovorjeno krajšo delovno obveznostjo. Sodelavke in sodelavci v prodaji ter logistiki, ki so trenutno večinsko zaposleni za krajši delovni čas (povprečno za 30 ur/teden), se bodo lahko po novem modelu zaposlili za polni delovni čas (40 ur/teden), od tega pa bodo povprečno kar 10 ur tedensko prosti in čas preživeli z družino ali ob drugih prostočasnih aktivnostih. Ob tem jim bodo pripadale vse pravice zaposlitve za polni delovni čas, pripadal jim bo tudi polni regres, ki je v letu 2020 pri HOFERju znašal 1700 evrov.

Več preberite tukaj >>


HOFER pričenja z nameščanjem pleksi zaščit na blagajnah

Lukovica, 17. marec 2020: Pri podjetju HOFER smo v postopku nameščanja zaščitnih pleksi stekel z namenom izboljšanja preventivne zaščite naših sodelavk in sodelavcev. Ob tem uvajamo tudi dodatne varnostne ukrepe, ki bodo tako kupcem kot zaposlenim omogočali varnejši obisk trgovine.

Trgovine HOFER od 17. marca s krajšim delovnim časom

Lukovica, 16. marec 2020: Pri podjetju HOFER z jutrišnjim dnem uvajamo krajši delovni čas naših trgovin z namenom izboljšanja preventive naših sodelavk in sodelavcev. Trgovine HOFER bodo tako od jutri, torka, 17. marca 2020, odprte s skrajšanim delovnim časom, spremembe delovnega časa pa veljajo do nadaljnjega.

Informacije kupcem glede pojava koronavirusa in vpliva na naše poslovanje

Lukovica, 13. marec 2020: Zavedamo se, da oskrba z živili spada med eno od kritičnih dejavnosti, nujno potrebnih za delovanje države, zato smo zavezani, da se s skupnimi močmi potrudimo za nemoten potek dela. Pri HOFERju si prizadevamo, da kljub opaženem višjem povpraševanju sprotno zagotovimo ustrezne količine živil. Naša nabavna mreža je razvejana in široka, zato se lahko hitro prilagajamo.

Več preberite tukaj >>


Z zlatim odličjem nagrajenih kar 36 pekovskih izdelkov

V trgovinah HOFER diši po zmagi

Lukovica, 14. februar 2020: Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je včeraj podelila zlata priznanja za odlično kakovost kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic. Med nagrajenimi izdelki je tudi 36 izdelkov HOFERjeve lastne blagovne znamke Okus tradicije, ki jih dnevno sveže najdete na njihovih policah.

Več preberite tukaj >>


Več kot fer plačilo v panogi

Pri podjetju HOFER se zavedamo, da so sodelavke in sodelavci tisti, ki ustvarjajo podjetje. Že od samega vstopa na slovenski trg smo znani po nadpovprečno visokem plačilu v trgovinski panogi. Pri dobrem delu želimo naše zaposlene spodbujati in pomemben del te spodbude je seveda tudi odlično plačilo.

Več preberite tukaj >>


NOVO: HOFER od sedaj s spletnimi nakupi

Edini diskontni trgovec v Sloveniji, ki omogoča spletne nakupe

Lukovica, 28. november 2019: HOFER Slovenija s posebno ponudbo ob prazniku nakupovanja, t.i. črnem petku (Black Friday), vstopa na področje spletnih nakupov. Raznolik nabor predvsem tehničnih izdelkov, izdelkov za dom, belo tehniko ipd. bodo sproti osveževali in dopolnjevali, kupce pa bo navdušila tudi brezplačna dostava po Sloveniji.

Več preberite tukaj >>


HOFER z Nasmeškotki že 3. leto pomaga otrokom Botrstva

Z dobrodelnimi piškotki zbrali že več kot 20.000 evrov

Lukovica, 26. novembra: V decembru bo mogoče tudi letos z nakupom Nasmeškotka, dobrodelnega piškotka, narisati nasmehe na obraze otrok v stiski iz programa Botrstvo v Sloveniji, saj zbrana sredstva od Nasmeškotka pri podjetju HOFER namenjajo prav njim. V trgovinah HOFER ga je že mogoče kupiti po ceni 1 evro. Na voljo bo vse do konca decembra oziroma do razprodaje zalog.

Več preberite tukaj >>


HOFERjevi sodelavci s pitjem vode društvu za trajnostni razvoj namenili 1.887 evrov

37.740 litrov za dober namen

Lukovica, 14. november 2019: Pitje vode je pomembno za naše dobro počutje in fizično zdravje. Tega se zavedajo tudi pri podjetju HOFER, kjer so v sklopu projekta SKUPAJ.ZDRAVI. svojim zaposlenim podarili stekleničko, ki je v mesecu oktobru skrbela za dnevno hidracijo. S pitjem vode so HOFERjeve sodelavke in sodelavci zbirali donacijo za društvo za trajnostni razvoj Sobivanje in obenem nekaj dobrega naredili tudi za svoje zdravje.

Več preberite tukaj >>


Na top zaključku projekta FerFud predali več kot 4.600 EUR za program Botrstvo

Z dobrodelnimi piškotki zbrali že več kot 20.000 evrov

LJUBLJANA, 2. oktobra 2019 - FerFud, priljubljeni tovornjaček, ki je tudi to poletje zapeljal na slovenske ulice in trge, je v letošnji sezoni na kreativen način obudil eno največjih klasik ulične prehrane: hot dog. Po treh mesecih, v katerih je FerFud ekipa predstavila 12 različnih Top Dogov – hot dogov na FerFud način – in k sodelovanju povabila številne znane obraze, so kulinarični navdušenci na zaključnem dogodku lahko še zadnjič poskusili najbolj priljubljene fine grižljaje te sezone, izbrali zmagovalca in donacijo predali Botrstvu.

Več preberite tukaj >>


HoT že z več kot 80.000 uporabniki

Ljubljana, 30. september 2019 – HoT, HOFER Telekom, ima po manj kot dveh letih in pol na slovenskem trgu že več kot 80.000 uporabnikov, s čimer še vedno drži primat najhitreje rastočega slovenskega virtualnega operaterja vseh časov. Njihov najbolj priljubljen paket še naprej ostaja HoT MAXI, ki ima poleg neomejenih minut in SMS-ov za uporabo v Sloveniji še 30 GB prenosa podatkov za 9,99 evrov na mesec. Pri HoT-u ostajajo zvesti svoji obljubi, da ne bodo nikoli višali cen.

Več preberite tukaj >>


HOFER se je že 4. leto obarval v roza

Z roza paketi šampinjonov in jabolk zbirajo sredstva za preventivne programe društva Europa Donna

Lukovica, 26. september 2019 - Rožnati oktober je mednarodni mesec osveščanja o raku dojk. Za preprečevanje te bolezni, ki vsako leto v Sloveniji prizadene več kot tisoč žensk, je pomembna tudi preventiva. Tega se zavedajo pri podjetju HOFER, kjer projekt Roza oktober že 4. leto tradicionalno posvečajo osveščanju o raku dojk. Tudi letos bodo svoje sodelavce, kupce in ostalo javnost aktivno opominjali na pomen samopregledovanja, preventive in zdravega življenjskega sloga, hkrati pa spodbudili, da naredimo nekaj dobrega tako zase kot tudi za druge.

Več preberite tukaj >>


HOFER vsem slovenskim prvošolčkom že 5. leto podarja knjigo Bralne značke

V petih letih prvošolčkom podarili že več kot 125.000 knjig

Lukovica, 18. september 2019: Na včerajšnji dan zlatih knjig se je tudi uradno začela letošnja sezona branja za bralno značko. Pričetek so naznanili včerajšnji dogodki na osnovnih šolah po Sloveniji in izven njenih meja. Podjetje HOFER v sodelovanju z Društvom Bralna značka Slovenije - ZPMS letos več kot 21.000 letošnjim prvošolčkom podarja slikanico Škrat Kuzma dobi nagrado, pisateljice Svetlane Makarovič in ilustratorja Tomaža Lavriča. V petih letih so tako z namenom spodbujanja bralne kulture v okviru projekta Radi beremo podarili že več kot 125.000 knjig.

Več preberite tukaj >>


Kar 12 medalj za Selekcijo, HOFERjevo linijo vin in penin

Na 45. državnem ocenjevanju vin 2019 prejeli 3 zlate in 9 srebrnih medalj

Lukovica, 28. avgust 2019: Na 45. državnem ocenjevanju vin - Vino Slovenija Gornja Radgona 2019, ki poteka v sklopu sejma AGRA, je medalje prejelo 12 vin oziroma penin HOFERjeve lastne blagovne znamke Selekcija, ki je nastala v sodelovanju s slovenskimi priznanimi vinskimi kletmi Vinakoper, Goriška Brda, klet Zajc, Puklavec Family in Radgonske gorice.

Več preberite tukaj >>


Pri HOFERju podprli tabor zdravja, športa in zabave

Lukovica, 3. julij 2019: »Pomembno je sprejemati in biti sprejet,« so prepričani pri podjetju HOFER, zato v okviru iniciative Danes za jutri z donacijo v vrednosti 5.000 € tudi letos podpirajo Zavod Gibaj in zmagaj. Poletni inkluzivni tabor zdravja, športa in zabave na Rogli poteka med 30. junijem in 7. julijem, otroke pa spodbuja k aktivnemu življenjskemu slogu, gibanju ter medsebojnemu povezovanju.

Več preberite tukaj >>


HOFER z donacijo pomagal socialno ogroženim družinam

Programu Botrstvo namenil skoraj 20.000 €

Lukovica, 12. junij 2019: Podjetje HOFER je skupaj s svojimi kupci namenilo skoraj 20.000 € za program Botrstvo v Sloveniji in socialno ogrožene družine. Donacijo so prispevali s sredstvi od prodaje priljubljene slovenske Flaške ter bombažne vrečke za šport in prosti čas. Zbrani znesek so predali z donacijo v sklad za podporo in razvoj talentov otrok iz programa Botrstvo, darilnimi boni ter paketi prehrambnih in higienskih izdelkov, ki so jih pripravili in pakirali HOFERjevi sodelavci.

Več preberite tukaj >>


Tereza, Timotej in Clemens na Ljubljanski tržnici zakuhali top otvoritev

FerFud tovornjaček se ponovno odpravlja na kulinarično-dobrodelno misijo po Sloveniji, sezono pa so otvorili na Ljubljanski tržnici, kjer so Tereza Poljanič, Timotej Lampe Ignjić in Klemen Mramor Clemens postregli s hot dogi, kot jih še nismo videli.

Več preberite tukaj >>


HOFER strateško zmanjšuje embalažo

Embalaža na HOFER misiji: Zmanjšaj. Ponovno uporabi. Recikliraj.

Lukovica, 6. junij 2019: Pri podjetju HOFER so se s projektom »Embalaža na HOFER misiji: Zmanjšaj. Ponovno uporabi. Recikliraj.« strateško lotili reševanja problematike embalaže na treh ravneh ravnanja z odpadki:

  • ZMANJŠAJ: do konca leta 2025 bodo celotno količino embalaže izdelkov lastnih blagovnih znamk zmanjšali za 15 %*;
  • PONOVNO UPORABI: od leta 2018 spodbujajo k (ponovni) uporabi trajnostne vrečke iz Fairtrade bombaža in hkrati v juniju 2019 iz prodaje umikajo plačljive klasične plastične vrečke;
  • RECIKLIRAJ: do konca leta 2025 bo vso embalažo izdelkov lastnih blagovnih znamk mogoče 100 % reciklirati.

Več preberite tukaj >>