Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

HOFER namenil 10.000 evrov za razvoj talentov

Z odkupom SUPERG TALENTOV s podpisi znanih obrazov zagotovili vadnine in tečaje za otroke pod okriljem programa Botrstvo

Ljubljana, 6. oktober 2022: Prepoznavanje in razvijanje talentov v otroštvu je ključnega pomena, zato so se pri Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje odločili, da s posebno akcijo podprejo otroke, ki jim to pogosto ni omogočeno. Med uspešne posameznike, ki so navdih mladim, so poslali posebne SUPERGE TALENTOV, na katerih so zbirali njihove podpise. Znani obrazi so s podpisovanjem poskrbeli za spodbudo mladih talentov, HOFER pa za finančno podporo, saj je z odkupom superg doniral 10.000 evrov za različne vadnine in tečaje za otroke in mladostnike pod okriljem programa Botrstvo.

Številni otroci zaradi finančne stiske na treninge nogometa, košarke, plesa, obiske glasbene šole ali drugih obšolskih dejavnostih ne upajo niti pomisliti. Pri Botrstvu si prizadevajo, da prav tem otrokom in mladostnikom v čim večjem številu omogočijo razvijanje na področjih, ki jih zanimajo in veselijo. S tem namenom je nastala tudi akcija SUPERGE TALENTOV, ki jo je Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje oblikovala kot podporo razvoju talentov mladih iz manj spodbudnih okolij.

Akcijo je podprlo 12 znanih obrazov

Na SUPERGE TALENTOV se je podpisalo 12 znanih in uspešnih posameznikov, ki so s svojimi uspehi vir navdiha mnogim odraščajočim. To so Ana Praznik, Tin Vodopivec, Nika Rozman, Ema Kozin, Jan Kovačič, Goran Hrvačanin, Karim Merdjadi, Nives Orešnik, Uroš Bitenc, Alex Volasko, Gregor Strasbergar in Petja Zorec. Vsak med njimi je poleg svojega podpisa dodal tudi svoj delček v mozaik motivacijske zgodbe SUPERG TALENTOV, ki je v času podpisovanja superg tekla prek družbenih omrežij Botrstva in HOFERja.

»Zame 'talent' pomeni začetek – ko ugotoviš, da si v nečem dober, da ti nekaj dogaja. Eni imajo za to več priložnosti, drugi manj. A ko najdeš stvar, v kateri si dober, je pomembno, da temu slediš in se predaš,« meni eden od podpisnikov superg – Gregor Strasbergar, pevec skupine MRFY.

»Hvaležna sem, da sem imela priložnost preizkusiti veliko različnih stvari. Zdi se mi, da je vse to sooblikovalo mojo kariero. Z vsako izmed teh izkušenj si lahko pomagam,« je v spodbudo mladim povedala mlada igralka Nika Rozman, ki se je prav tako podpisala na SUPERGE TALENTOV.

»Prvič sem na stand-up oder stopil pri 24 letih. Lahko bi rekli, da precej pozno, a si tudi takrat nisem mislil, da bo to nekoč moja služba. Zato vsem svetujem – dokler ne poskusiš, ne moreš vedeti, kaj ti je všeč,« je ob podpisovanju superg povedal stand-up komik Tin Vodopivec.

FER je, da vsak otrok lahko razvija svoje talente

Pri HOFERju si v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje že vrsto let  prizadevajo, da imajo vsi otroci enake možnosti za odraščanje in da njihovo otroštvo prežemajo varnost, brezskrbnost, igrivost ter dostop do izobraževanja. Zato so jim s finančno podporo znova priskočili na pomoč tudi pri odkrivanju in razvoju sposobnostih mladih znotraj programa Botrstvo. V ta namen je HOFER z odkupom podpisanih superg doniral znesek v višini 10.000 evrov, ki bo namenjen za vadnine in različne tečaje za otroke pod okriljem Botrstva.

Letos skupno 45.000 evrov za podporo aktivnosti otrok in mladostnikov

V sklad SKUPAJ za FER otroštvo bo HOFER letos namenil 45.000 evrov. »Sklad podpira štiri programe, in sicer se poleg razvoja talentov mladostnikov osredotočamo še na kakovostno preživljanje prostega časa malčkov ter izobrazbo otrok in dijakov. Vsako starostno skupino bomo podprli z določenim delom sredstev, ki jim bodo omogočila lepo in spodbud polno otroštvo,« je dejal Bor Trček, vodja zagotavljanja kakovosti in odgovornega vodenja podjetja pri podjetju HOFER. Poleg sredstev iz sklada so v letošnjem letu Botrstvo dodatno podprli z več kot 35.000 evri prek projektov Nasmeškotek in Vrečka dobrote.

V sklad lahko prispeva vsak: FEROTROSTVO5 na 1919

Velike spremembe se začnejo z malimi dejanji. Pri Botrstvu zato poudarjajo, kako pomembna je tudi vloga posameznikov. »Ravno posamezniki so tisti, ki lahko veliko naredijo: pomagajo z donacijami, prepoznajo stiske v okolju in nanje reagirajo. Male stvari so tiste, ki se seštejejo v velike rezultate,« je še dejala Tina Plevnik iz programa Botrstvo v Sloveniji.

Za donacijo v Sklad SKUPAJ za FER otroštvo pošljite SMS s ključno besedo FEROTROSTVO5 na številko 1919 in prispevali boste 5 evrov za fer otroštvo otrok Botrstva v Sloveniji. Vsa zbrana sredstva bodo porabljena izključno za programe FER otroštva. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, Telemacha in T-2. 

Kontakt

Oddelek za odnose z javnostmi
Telefon: 01/ 83 46 956
E-mail: mediji(at)hofer.si