Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

HOFER širi možnost krajšega delovnika z ugodnostmi polne zaposlitve

Po uvedbi v prodaji in logistiki, z letom 2022 tudi v administraciji (upravi)

Lukovica, 17. januar 2022: Septembra 2020 je HOFER kot prvi slovenski trgovec oziroma delodajalec na slovenskem trgu oblikoval inovativen zaposlitveni model. HOFER (po)polni delovni čas je možnost zaposlitve za krajši, povprečno 30-urni delovnik, z vsemi ugodnostmi zaposlitve za polni delovni čas, kar so najprej uvedli na področju prodaje in logistike. Po odličnem odzivu in uspešnem testnem obdobju z letošnjim letom (od 1. 1. 2022) možnost vključitve v zaposlitveni model HOFER (po)polni delovni čas širijo na vse sodelavke in sodelavce, torej tudi na področje uprave.

Po testni in pilotni fazi zdaj zaposlitveni model na vseh področjih, tudi v upravi

HOFER (po)polni delovni čas je trgovec pilotno uvedel septembra 2020, pri čemer so v prvi fazi s povsem organizacijskega vidika k vključitvi povabili sodelavke in sodelavce približno četrtine trgovin in izbranega področja logistike. Z januarjem 2021 so se v testno obdobje lahko vključili še preostali zaposleni v prodaji in logistiki. Ob zaključku leta 2021 je bilo tako v nov zaposlitveni model vključenih že 95 % vseh HOFERjevih sodelavk in sodelavcev iz prodaje in logistike, ki so izpolnjevali pogoje (2 aktivni leti pri podjetju) in so bili pred tem zaposleni za krajši delovni čas. 

 

Zadovoljne sodelavke in sodelavci povod za razširitev zaposlitvenega modela

Več kot pozitivni odzivi sodelavk in sodelavcev so HOFERju pokazali, da je bila uvedba modela HOFER (po)polni delovni čas več kot primeren korak. Že od začetka so namreč predvideli, da omenjeni zaposlitveni model uvedejo tudi na področju uprave, zato torej z letom 2022 uvedba na vseh treh področjih – poleg logistike in prodaje tudi na upravi.

Kaj sploh je HOFER (po)polni delovni čas?

Zaposlitveni model HOFER (po)polni delovni čas omogoča zaposlitev za polni delovni čas z dogovorjeno krajšo delovno obveznostjo. To v praksi pomeni, da HOFERjeve sodelavke in sodelavci dogovorjeno delajo krajši delovni čas, vendar so zaposleni za polni čas. Pripadajo jim pravice zaposlitve za polni delovni čas, šteje se jim polna pokojninska doba, pripada pa jim tudi polni regres, ki bo pri HOFERju tudi v letu 2022 znašal 1.700 €.

Pogoj za vključitev v HOFER (po)polni delovni čas je 2 leti aktivne zaposlitve pri podjetju, kar predstavlja tretjo stopnjo motivacijskega koncepta:

1. leto: Ob vstopu v podjetje zaposleni avtomatsko prejme zaposlitev za nedoločen čas.

2. leto: Po prvem letu začne podjetje zaposlenim plačevati v drugi pokojninski steber.

3. leto: Po drugem letu se je mogoče vključiti v zaposlitveni model HOFER (po)polni delovni čas.

Podjetje HOFER z novim zaposlitvenim modelom za čim boljše delovne pogoje

»Z novim zaposlitvenim modelom smo želeli našim sodelavkam in sodelavcem olajšati usklajevanje med poklicnim in zasebnim življenjem oziroma izboljšati status sodelavk in sodelavcev, zaposlenih za krajši delovni čas,« pojasnjuje Teo Marsel, direktor financ in administracije pri HOFERju. Dodaja, da so ga pri podjetju razvili povsem samoiniciativno. »Že leta opozarjamo na neustrezno slovensko zakonodajo na področju krajšega delovnega časa. Z modelom HOFER (po)polni delovni čas smo uspeli našim sodelavkam in sodelavcem ponuditi krajši, v povprečju 30-urni delovnik in hkrati vse ugodnosti zaposlitve za polni delovni čas, kar jim bo zagotovilo varnejšo prihodnost. Že v fazi snovanja zaposlitvenega modela je bila naša želja, da bi bili enkrat vanj lahko vključeni vsi zaposleni, in veseli smo, da nam je z letom 2022 to tudi uspelo.«

Kontakt

Oddelek za odnose z javnostmi
Telefon: 01/ 83 46 956
E-mail: mediji(at)hofer.si