Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

HOFER za spodbujanje bralne kulture prvošolcem pomagal razdeliti že več kot 200.000 knjig

Lukovica, 20. september 2022: Podjetje HOFER v sodelovanju z Društvom Bralna značka Slovenije - ZPMS vsem prvošolcem v Sloveniji in slovenskim otrokom zunaj nje že osmo leto podarja izbrano knjigo. Slikanico z naslovom Kako sta Bibi in Gusti prezvijačila hrib pisateljice Ide Mlakar Črnič in ilustratorke Kristine Krhin je tako prejelo vseh 20.797 otrok, ki so letos prvič prestopili šolski prag. V osmih letih je HOFER prvošolcem pomagal podeliti že več kot 200.000 knjig.

Hoja s knjigo je hoja za življenje

Kako sta Bibi in Gusti prezvijačila hrib je šesta knjiga v zbirki o Bibiju in Gustiju. Tokrat sta pujska odločena, da se bosta povzpela na hrib in ker to ni povsem enostavno, poiščeta rešitev, kako bi ga prezvijačila. »Knjižna junaka letošnje izbrane slikanice vesta, da hoja vodi navzgor in navzdol, pa tudi malo naokrog in včasih na hojladri. Tudi z učenjem branja je tako, kakor z vsemi novimi stvarmi. Malo gre gor in malo dol. Gusti meni, da je prebrati celo knjigo zagotovo grozno težko kot hoja v hrib, Bibi pa meni, da je hoja v hrib prijetna, saj ko si na vrhu, potem gre vse gladko navzdol. Hoja s knjigo je zanimiva, zabavna in poučna hkrati. Je hoja za življenje,« je dejala avtorica Ida Mlakar Črnič.

HOFER in Bralna značka z roko v roki že osem let

Osnovne šole v Sloveniji in zamejstvu so v ponedeljek, 19. septembra, razdelile slikanico vsem prvošolcem in tako otvorile novo sezono šolske bralne značke. HOFER in Bralna značka sodelujeta že osmo leto zapored, letos so med prvošolce razdelili 25.000 slikanic, v vsem tem času pa so otrokom namenili že več kot 200.000 knjig, kar veseli tudi Slavka Pregla, podpredsednika Društva Bralna značka Slovenije– ZPMS. »Knjiga in bralec sta najžlahtnejši par. Pri Bralni znački nas veseli, da je to ljubezen gospodarska družba HOFER v osmih letih dekletom in fantom po vseh naših osnovnih šolah doslej pomagala razvijati s skoraj 200.000  slovenskimi izvirnimi slikanicami. Prve knjige, ki jo dobiš v dar, ne pozabiš nikoli. Številni mladi ljudje zaradi vrhunskih slikanic postanejo bralci za vse življenje.«

»Branje je za duha to, kar je telovadba za telo«

Pri HOFERju se zavedajo pomembnosti spodbujanja bralne kulture, predvsem med najmlajšimi, saj so ti vse bolj izpostavljeni sodobni tehnologiji. V okviru projekta Radi beremo, ki je del njihove lastne iniciative Danes za jutri, so ponovno podprli Nacionalni mesec skupnega branja, ki poteka od 8. septembra do 9. oktobra 2022, letošnja rdeča nit pa je povezava med branjem in gibanjem. V trgovinah HOFER bo na področju knjižnega programa tudi letos na posebej označenih knjižnih policah po ugodnih cenah moč najti kakovostne knjige slovenskih založb za otroke in mladino, ki so izšle v zadnjih letih. Najdete jih pod oznako Bralna značka priporoča.

164 prvošolčkov HOFERjevih sodelavk in sodelavcev se je razveselilo vrečke s šolskimi potrebščinami 

Vstop v prvi razred je edinstven dogodek, HOFER pa tudi ob tej priložnosti dokazuje, da je ponosen lastnik certifikata Družini prijazno podjetje. Vsem prvošolčkom svojih 2000 sodelavk in sodelavcev namreč podari vrečko s šolskimi potrebščinami za lažji vstop v šolo, letos je vrečko prejelo kar 164 otrok. »Pri HOFERju so sodelavke in sodelavci na prvem mestu. Vemo, kakšna življenjska prelomnica je vstop v šolo, zato si prizadevamo, da otrokom naših zaposlenih to izkušnjo še polepšamo. Naj najmlajšim ta dan ostane v spominu za vedno,« so povedali pri HOFERju.

Kontakt

Oddelek za odnose z javnostmi
Telefon: 01/ 83 46 956
E-mail: mediji(at)hofer.si