Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

HOFERjevi kupci zbrali kar 25 ton izdelkov za Slovensko karitas

Del zbranih izdelkov je že potoval tudi v Ukrajino

Lukovica, 11. april 2022: HOFER in Slovenska karitas sta v tokratni že 14. zbiralni akciji namesto dveh, izdelke za pomoči potrebne zbirala kar tri vikende v marcu. Od tega so zbrana osnovna živila in higienske izdelke v prvem vikendu prepeljali v Ukrajino, zadnja dva vikenda v marcu pa sta bila namenjena redni zbiralni akciji Slovenske karitas. HOFER je zbranim 25 tonam pristavil še 89 vozičkov z izdelki v skupni vrednosti 4.450 evrov, v osmih letih skupnega sodelovanja s Slovensko karitas pa so s pomočjo kupcev zbrali že več kot 239 ton izdelkov.

Ena uspešnejših marčevskih zbiralnih akcij v HOFERju

Pretekli dve leti sta bili polni izzivov, stiske pa še dodatno poglabljajo tudi trenutni dogodki v Ukrajini. Tradicionalni zbiralni akciji osnovnih živil in higienskih izdelkov sta HOFER in Slovenska karitas z željo po pomoči pri zbiranju dobrin za Ukrajino dodala še en vikend. Tako so lahko HOFERjevi kupci zadnje tri vikende v marcu v za to namenjene vozičke pri pakirnem pultu odložili živila za otroke in osnovna živila, kot so trajno mleko, olje, sladkor in moka ter izdelke za higieno, npr. šampon, pralni prašek, plenice. V skupno šestih dneh so HOFERjevi kupci tudi v teh težkih časih znova izkazali izjemno solidarnost, saj so zbrali dobrih 25 ton izdelkov. Od pričetka sodelovanja s Slovensko karitas leta 2015 pa do danes je bilo tako zbranih več kot 239 ton izdelkov za pomoči potrebne.

Pomoč ponudila vsaka trgovina HOFER v Sloveniji

Ponovno je svoj delež pristavila tudi vsaka trgovina HOFER v Sloveniji in tako je poleg že zbranih izdelkov kupcev do družin in posameznikov v stiski dodatno potovalo še 89 nakupovalnih vozičkov osnovnih živil in higienskih pripomočkov v skupni vrednosti 4.450 evrov. HOFER pa Slovenski karitas nudi podporo tudi na tedenski ravni, ko jim ob zaprtju izbranih trgovin donirajo večjo količino hrane, ki jo razdelijo ljudem v stiski.

»Hvala vsem, ki ste svojemu rednemu nakupu nesebično dodali še kakšen izdelek za pomoči potrebne. Brez vas in vaše dobrosrčnosti bi resnično težko pomagali tolikšnemu številu ljudi, zato se ob tej priložnosti zahvaljujemo vsem, ki ste na kakršen koli način podprli naš skupni projekt s HOFERjem,« so ob zaključku 14. zbiralne akcije v trgovinah HOFER dejali pri Slovenski karitas.

Kontakt

Oddelek za odnose z javnostmi
Telefon: 01/ 83 46 956
E-mail: mediji(at)hofer.si