Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 3 porcije

Sestavine:

  • 1 zorjeni roastbeef steak (cca 300 gramov)
  • 1 rumena paprika
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rdeča čebula
  • 3 tortilje
  • olje
  • sol in poper
  • guacamole omaka
  • 1 avokado

Priloga:

  • BIO vino Štekar Cabernet Sauvignon

Priprava

  1. Zrezek dobro osušimo in začinimo z začimbami po okusu (midva sva uporabila sol, poper, česen, papriko in čili). Začimbe skrbno in enakomerno vtremo v meso. Zrezek premažemo z žlico olja.
  2. Segrejemo žar ponev ali težko litoželezno ponev. Ko je vroča, nanjo položimo zrezek in ga pečemo 3-4 minute, da se spodnja plast rjavo zapeče. Nato zrezek obrnemo in spečemo še z druge strani – odvisno od stopnje zapečenosti, ki jo želimo, nato ga vzamemo iz ponve in pustimo počivati 5 minut. Zrezek razrežemo na tanke rezine.
  3. V ponev stresemo narezane paprike in čebulo, ki smo jih ravno tako začinili. Popečemo, da se zelenjava omehča in karamelizira (približno 6-8 minut), nato jo vzamemo iz ponve.
  4. Pogrejemo še tortilje, nato pa postrežemo – v vsako tortiljo nadevamo žlico guacamole omake, dodamo pečeno zelenjavo in meso, rezine svežega avokada, tortiljo zavijemo v zvitek in potrežemo.
  5. Kot prilogo rdečemu mesu postrežemo BIO vino Štekar Cabernet Sauvignon. Dober tek

Nasvet

  • Rdečemu mesu se prileže še kozarček bio vina Štekar Cabernet Sauvignon.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.