Steak fajitas & vino Štekar po receptu Vibrant Plate
Dober zrezek s pečenimi paprikami in je pol kosila že na mizi. Za pridih eksotike v teh mrzlih dneh dodamo še avokado, guacamole in tortilje. Podroben opis spodaj
Sestavine za 3 porcije
Sestavine:
- 1 zorjeni roastbeef steak (cca 300 gramov)
- 1 rumena paprika
- 1 rdeča paprika
- 1 rdeča čebula
- 3 tortilje
- olje
- sol in poper
- guacamole omaka
- 1 avokado
Priloga:
- BIO vino Štekar Cabernet Sauvignon
Priprava
- Zrezek dobro osušimo in začinimo z začimbami po okusu (midva sva uporabila sol, poper, česen, papriko in čili). Začimbe skrbno in enakomerno vtremo v meso. Zrezek premažemo z žlico olja.
- Segrejemo žar ponev ali težko litoželezno ponev. Ko je vroča, nanjo položimo zrezek in ga pečemo 3-4 minute, da se spodnja plast rjavo zapeče. Nato zrezek obrnemo in spečemo še z druge strani – odvisno od stopnje zapečenosti, ki jo želimo, nato ga vzamemo iz ponve in pustimo počivati 5 minut. Zrezek razrežemo na tanke rezine.
- V ponev stresemo narezane paprike in čebulo, ki smo jih ravno tako začinili. Popečemo, da se zelenjava omehča in karamelizira (približno 6-8 minut), nato jo vzamemo iz ponve.
- Pogrejemo še tortilje, nato pa postrežemo – v vsako tortiljo nadevamo žlico guacamole omake, dodamo pečeno zelenjavo in meso, rezine svežega avokada, tortiljo zavijemo v zvitek in potrežemo.
- Kot prilogo rdečemu mesu postrežemo BIO vino Štekar Cabernet Sauvignon. Dober tek
Nasvet
- Rdečemu mesu se prileže še kozarček bio vina Štekar Cabernet Sauvignon.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.