Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

HOFER Tržnica – Naravnost iz narave z dobrimi razlogi

Sadje in zelenjavo na HOFER Tržnici odlikuje izjemna svežina, saj sta naravnost od lokalnih pridelovalcev v samo 24 urah že na naši tržnici. Poleg tega morata presegati izjemno stroge standarde kakovosti in svežine, zato sodelujemo samo z lokalnimi pridelovalci.

V 24 urah na HOFER Tržnici

Svežina je eden najpomembnejših kriterijev pri izbiri sadja in zelenjave, saj se tako ohrani izrazit svež okus in karseda visoka vsebnost hranilnih snovi. Zato več različnih vrst svežega, lokalno pridelanega sadja in zelenjave v samo 24 urah od lokalnih pridelovalcev dostavimo naravnost na HOFER Tržnico. In to vsak dan, 7 dni v tednu, vsako jutro znova.

100 % preverjeno lokalno poreklo

Vrhunska kakovost, zaupanje in transparentnost so temelji našega delovanja, zato so vsi pridelki na HOFER Tržnici tudi znanstveno dokazano lokalnega porekla. Pri tem sodelujemo s specializiranim laboratorijem Imprint Analytics, kjer uporabljajo napredno metodo analize stabilnih izotopov.

Strokovnjaki v laboratorijih Imprint Analytics ugotovijo, kakšno je razmerje med izotopi petih najpomembnejših elementov, ta t. i. multi-izotopski odtis pa nato primerjajo z referenčnimi vzorci, odvzetimi neposredno na kraju pridelave. Tako jasno in specifično ugotovijo poreklo posameznega pridelka – ne le glede na državo oz. regijo, ampak tudi glede na samega pridelovalca.

Analitična metoda tako predstavlja dvakratno zaščito, saj z nadzorom nad pridelovalci, ne ščiti zgolj potrošnikov, temveč tudi slovensko gospodarstvo. Tako ste lahko popolnoma prepričani, da pridelki s HOFER Tržnice izvirajo naravnost z določene lokalne kmetije, polja, njive, iz sadovnjaka ali z vrta.

Lokalni pridelovalci za kakovost in svežino

HOFER že od prihoda na slovenski trg razvija transparentne in dolgoročne fer odnose z lokalnimi pridelovalci, ki zagotavljajo naravi prijazne metode pridelave, konstantno visoko kakovost in svežino pridelkov. Ker so kakovost, svežina in kratke dobavne poti najpomembnejši kriteriji, ne delamo razlik med majhnimi in velikimi dobavitelji. Pomembno je, da je na naši tržnici vsak dan več pridelkov, ki so zrasli na domači zemlji. In da so na voljo po vedno nizki HOFER CENI.

Skoraj nič ostankov pesticidov

Na naši tržnici boste našli široko izbiro različnih vrst visokokakovostnih naravnih lokalnih pridelkov z občutno nižjo stopnjo ostankov pesticidov, kot je zakonsko določena meja. V ta namen smo razvili izredno stroge in podrobne specifikacije za sveže sadje in zelenjavo, sodelujemo pa samo z najboljšimi lokalnimi dobavitelji, ki so sposobni in pripravljeni zagotoviti enako visoke standarde pridelave. Tako zagotavljamo trajnostno tržno verigo naravnost z lokalnih kmetij do končnih potrošnikov.

Najstrožji standardi svežine in kakovosti

Kot eden izmed vodilnih trgovcev nosimo polno odgovornost, da standarde svežine in kakovosti s področja svežega sadja in zelenjave nenehno prilagajamo najnovejšim znanstvenim spoznanjem. Ker so kakovost in transparentnost porekla pridelkov ter dobrobit naših kupcev na prvem mestu, redno sodelujemo z različnimi neodvisnimi inštituti, ki opravljajo nenapovedane analize.

Pri tem redno jemljejo naključne vzorce iz naše celotne ponudbe svežega sadja in zelenjave ter preverjajo ustreznost pridelkov glede na različne kriterije. Če katerikoli pridelek ne dosega strogih kriterijev, ga ne boste našli na HOFER Tržnici.