Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

HOFERjevi kupci v 8 letih zbrali več kot 250 ton izdelkov za Slovensko karitas

V decembrski akciji so pri HOFERju zbrali dobrih 14 ton osnovnih živil in higienskih izdelkov

Lukovica, 12. januar 2023: V vseh 91 trgovinah HOFER po Sloveniji je prva dva vikenda v decembru potekala dobrodelna akcija v sodelovanju s Slovensko karitas. V že 15. zbiralni akciji so HOFERjevi kupci zbrali več kot 14 ton izdelkov, k temu pa je HOFER dodal še izdelke v vrednosti 4.550 evrov. Pri HOFERju s Slovensko karitas sodelujejo že 8 let, v tem času pa so pomoči potrebnim podarili že skoraj 254 ton izdelkov.

Dobrodelne zbiralne akcije so v trgovinah HOFER tradicionalno v decembru in marcu. V prvih dveh vikendih decembra so kupci v vseh trgovinah HOFER po Sloveniji prispevali predvsem osnovna živila, kot so žitne kašice, kosmiče za otroke in izdelke za higieno. Vsaka trgovina HOFER je tudi tokrat napolnila voziček z osnovnimi živili in higienskimi izdelki. Tako je poleg zbranih izdelkov kupcev do najranljivejših skupin potovalo še dodatnih 91 vozičkov v skupni vrednost 4.550 evrov.

S pomočjo kupcev so tako decembra zbrali dobrih 14 ton, v dosedanjih 15 akcijah pa so Slovenski karitas namenili skoraj 254 ton izdelkov. Leta 2019 so k temu pričeli dodajati donacije izdelkov in do danes so jim podarili izdelke v skupni vrednosti 31.000 evrov.

Z zbranim polepšali praznike ljudem v stiski

»Na Slovenski karitas se iskreno zahvaljujemo vsem kupcem v trgovinah HOFER, ki so decembra prispevali hrano, higienske pripomočke in druge izdelke za otroke in družine, ki potrebujejo pomoč. Hvala za vašo odprtost in dobroto. Z zbranim smo dopolnili redne pakete pomoči in tako polepšali praznike številnim ljudem v stiski,« je ob zaključku akcije povedal Peter Tomažič iz Slovenske karitas.

Pomagajo čez celo leto

Pri HOFERju ne le decembra, temveč čez celo leto skrbijo, da socialno šibkejši prejmejo pomoč, zato že od leta 2015 sodelujejo s Slovensko karitas. Poleg redne organizacije dobrodelnih zbiralnih akcij v trgovinah Karitasu nudijo tudi podporo na tedenski ravni, ko jim ob zaprtju izbranih trgovin donirajo večjo količine hrane, ki jo razdelijo ljudem v stiski.

Kontakt

Oddelek za odnose z javnostmi
Telefon: 01/ 83 46 956
E-mail: mediji(at)hofer.si