Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Naši trajnostni projekti

Pri HOFERju se osredotočamo na teme s področja trajnosti. Vsako leto določimo skrbno izbrane, družbeno pomembne teme s področij varstva podnebja in okolja ter družbene odgovornosti, v okviru katerih želimo skupaj s kupci in sodelavci izpeljati obsežne kampanje in projekte. Prizadevamo si za bolj trajnosten razvoj, ki bi pripomogel k večji ozaveščenosti o načinu življenja, usmerjenem v prihodnost. 

Botrstvo

Program Botrstvo v Sloveniji deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in je namenjen izboljšanju kakovosti življenja otrok in mladostnikov, ki živijo v materialni stiski in potrebujejo finančno pomoč in spodbudo.

Namen Botrstva je zmanjšanje socialne izključenosti zaradi revščine in omogočanje boljših pogojev za otrokov zdrav razvoj, izobraževanje, odkrivanje in razvoj talentov ter s tem spodbudno preživljanje otroštva. Otrokom želimo omogočiti občutek enakovrednosti v družbi vrstnikov. Preko Botrstva jim je poleg osnovnega preživetja vse pogosteje omogočena tudi šolska prehrana, vključevanje v plačljive šolske in obšolske dejavnosti, organiziran prosti čas in drugo.

Pri HOFERju si prizadevamo, da imajo vsi otroci enake možnosti za odraščanje in da njihovo otroštvo prežemajo varnost, brezskrbnost, igrivost ter dostop do izobraževanja. Zato smo v projekt Botrstvo v Sloveniji vključeni z različnimi projekti. Med najbolj prepoznavnimi so zagotovo Nasmeškotek, Skupaj za FER otroštvo, Vrečka dobrote ter FerFud.

Več o samem programu Botrstvo si lahko preberete na uradni spletni strani www.boter.si.