**
{% elseif cartEntry.wasPriceLast30Days %}**
{% elseif cartEntry.wasPriceLastCampaign && cartEntry.wasPriceLastCampaignDateFrom %}** {{cartEntry.LastCampDateFrom}}
{% endif %}Sprememba naročila Dokončaj spremembo
Hrana ne sodi v smeti, zato v okviru naše iniciative Danes za jutri izvajamo projekt Hrana na dobri poti. Z njim uspešno zmanjšujemo količino odpadne hrane in se zavzemamo za skrbnejše ravnanje s hrano na celotni poti - od pridelave do gospodinjstev.
Ljudje po celem svetu zavržemo eno tretjino hrane, ki jo pridelamo. S tem gresta v nič tudi vsa energija in voda, ki sta potrebni za njeno gojenje, žetev, prevoz in pakiranje. Ko zavržena hrana pristane na smetišču, začne gniti in v zrak se sproščajo velike količine metana - toplogrednega plina, ki je še bolj uničujoč kot ogljikov dioksid. Tako zavržena hrana ni le družbeni in humanitarni problem, ampak tudi velik okoljski dejavnik. In še to: ko neodgovorno ravnamo s hrano, neodgovorno ravnamo tudi s svojim denarjem.
Pri HOFERju se zavzeto borimo proti odpadni hrani in ponosni smo, da smo na dobri poti. Kako nam to uspeva?
Vsaka hrana ima svoje kaprice in če jim ugodimo, je lahko odlična dlje časa. Nekatera živila ljubijo hladne prostore, druga se najbolje počutijo na sobni temperaturi, ena imajo rada suhe, druga temne kotičke, tretja vlažne in tako naprej. V spodnjih videih si oglejte nekaj preprostih trikov shranjevanja.
Pomembno je, da se do hrane vedemo odgovorno in spoštljivo. Zato iz ostankov živil ali pripravljenih jedi vedno napravimo odlične nove jedi, ki v svojem okusu niso nič manj navdušujoče. Ravno nasprotno. Še boljše so lahko - samo pravi recept Neje Gril potrebujemo.