**
{% elseif cartEntry.wasPriceLast30Days %}**
{% elseif cartEntry.wasPriceLastCampaign && cartEntry.wasPriceLastCampaignDateFrom %}** {{cartEntry.LastCampDateFrom}}
{% endif %}Sprememba naročila Dokončaj spremembo
SHRANJEVANJE:
Zrel avokado hranite v hladilniku.
ZAMRZOVANJE:
Da. Zdrži do 3 mesece.
ODMRZOVANJE:
Odmrznite v hladilniku in porabite v 24 urah. Nikoli ne odmrzujte na sobni temperaturi.
ALI STE VEDELI:
Iz avokadove koščice lahko vzgojite čisto svoj avokadovec.
SHRANJEVANJE:
Zrel ananas hranite v hladilniku.
Če še ni popolnoma dozorel, ga hranite na sobni temperaturi, kjer je bolj svetlo.
ZAMRZOVANJE:
Da. Olupite, narežite in zamrznite v vrečki ali posebni posodi. Zdrži do 3 mesece.
ODMRZOVANJE:
Odmrznite v hladilniku in porabite v 24 urah. Nikoli ne odmrzujte na sobni temperaturi.
SHRANJEVANJE:
Banane hranite na sobni temperaturi. Nikoli v hladilniku, saj hitro počrnijo.
ZAMRZOVANJE:
Da. Najprej jih olupimo in nato zamrznemo. Zdržijo do 3 mesece.
ODMRZOVANJE:
Odmrznite v hladilniku in porabite v 24 urah. Nikoli ne odmrzujte na sobni temperaturi.
ALI STE VEDELI:
Natrgani bananini olupki so svojevrstna kulinarična poslastica, ki se ji po angleško reče “pulled peel”.
SHRANJEVANJE:
Hranite v hladilniku.
ZAMRZOVANJE:
Da. Najprej jih narežite in popečite, da ne postanejo kašaste. Šele nato jih zamrznite.
ODMRZOVANJE:
Odmrznite v hladilniku in porabite v 24 urah. Nikoli ne odmrzujte na sobni temperaturi.
ALI STE VEDELI:
Bučk ni potrebno lupiti. Pred pripravo jih le dobro operite.
SHRANJEVANJE:
Hranite v hladilniku.
ZAMRZOVANJE:
Da. Sadeže lahko narežete in zamrznete. Lahko pa iz njih iztisnete sok in naredite sadne ledene kocke.
ODMRZOVANJE:
Odmrznite v hladilniku in porabite v 24 urah.
SHRANJEVANJE:
Hranite v hladilniku, saj bodo dlje časa sveža kot na sobni temperaturi.
ZAMRZOVANJE:
Da. Zdržijo do 3 mesece.
ODMRZOVANJE:
Odmrznite v hladilniku in porabite v 24 urah. Nikoli ne odmrzujte na sobni temperaturi.
SHRANJEVANJE:
Hranite v hladilniku.
ZAMRZOVANJE:
Da. Najprej jih zložite na večji pladenj in zamrznite, da se ne sprimejo skupaj. Nato jih pretresite v vrečko, ali zamrzovalno posodo.
ODMRZOVANJE:
Odmrznite v hladilniku in porabite v 24 urah. Nikoli ne odmrzujte na sobni temperaturi.
SHRANJEVANJE:
Raziskave kažejo, da krompir v hladilniku zdrži kar trikrat dlje kot na sobni temperaturi.
ZAMRZOVANJE:
Da. Pred zamrzovanjem krompir skuhajte.
ODMRZOVANJE:
Odmrznite v hladilniku in porabite v 24 urah.
SHRANJEVANJE:
Celo lubenico hranite na sobni temperaturi. Narezano v hladilniku.
ZAMRZOVANJE:
Da. Narežite na rezine ali še bolje na kocke in zamrznite.
ODMRZOVANJE:
Odmrznite v hladilniku in porabite v 24 urah.
SHRANJEVANJE:
Hranite v hladilniku.
ZAMRZOVANJE:
Da. Narežite na rezine ali še bolje na kocke in zamrznite. Ker redko naenkrat porabite celo maslo, priporočamo, da ga narežete na manjše kocke in zamrznete.
ODMRZOVANJE:
Za kuhanje masla sploh ni treba odmrzniti. V ponev ali lonec dajte kar zamrznjeno kocko masla.
SHRANJEVANJE:
Hranite v hladilniku.
ZAMRZOVANJE:
Da. Najprej jih narežite in popečite, da ne postanejo kašaste. Šele nato jih zamrznite.
ODMRZOVANJE:
Odmrznite v hladilniku in porabite v 24 urah. Nikoli ne odmrzujte na sobni temperaturi.
ALI STE VEDELI:
Jajčevcev ni potrebno lupiti. Pred pripravo jih le dobro operite.
SHRANJEVANJE:
Hranite v hladilniku.
ZAMRZOVANJE:
Da. Zamrznjene salame zdržijo tudi do pol leta.
ODMRZOVANJE:
Odmrznite v hladilniku in porabite v 24 urah.
SHRANJEVANJE:
Trde in mehke sire hranite v hladilniku.
ZAMRZOVANJE:
Da in ne. Trde sire lahko zamrznete. Mehkih raje ne.
ODMRZOVANJE:
Trde sire odmrznite v hladilniku in porabite v 24 urah.
SHRANJEVANJE:
Vse vrste solate hranite v hladilniku. Za še daljšo svežino jo zapakirajte v plastično vrečko ali posebno posodo. Lahko jo zavijete v vlažen papir. Hranite neoprano in operite šele pred pripravo.
ZAMRZOVANJE:
Ne.
SHRANJEVANJE:
Hranite v hladilniku.
ZAMRZOVANJE:
Da. Fižol lahko zamrznete surov ali kuhan.
ODMRZOVANJE:
Odmrznite v hladilniku in porabite v 24 urah. Nikoli ne odmrzujte na sobni temperaturi.
SHRANJEVANJE:
Hranite v hladilniku.
ZAMRZOVANJE:
Da. Zeljno glavo najprej zrežite. Nato narezano zelje blanširajte minuto in pol. Ohladite ga v mrzli vodi. Sedaj je pripravljeno za zamrzovanje.
ODMRZOVANJE:
Odmrznite v hladilniku in porabite v 24 urah. Nikoli ne odmrzujte na sobni temperaturi.
ALI STE VEDELI:
Sveže zelje, ki že nekaj časa stoji, lahko osvežite z mrzlo vodo, da mu povrnete moči.