Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Hrana na dobri poti

Hrana na dobri poti je naš nov projekt v okviru iniciative Danes za jutri, s katerim si prizadevamo zmanjšati količino odpadne hrane in se zavzemamo za skrbnejše ravnanje s hrano na celotni poti - od pridelave do gospodinjstev. 

 

Mesečno pomoči potrebnim doniramo povprečno 60 ton hrane

Pri HOFERju z različnimi ukrepi v sklopu lastne iniciative Danes za jutri in projekta Hrana na dobri poti skrbimo za čim manj odpadne hrane. V okviru projekta Donirana hrana mesečno doniramo povprečno 60 ton hrane pomoči potrebnim. Ob mednarodnem dnevu ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani, ki ga obeležujemo 29. septembra, smo podprli tudi kampanjo ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano »Poglej, povohaj, poskusi«.

Pri HOFERju z optimiziranim sistemom naročanja in dovršenim logističnim sistemom skrbimo za čim manj odpadne hrane v trgovinah. Določene količine izdelkov vseeno ostanejo neprodane. Izdelkov, ki so še primerni za uživanje, ne zavržemo, temveč jih v okviru projekta Donirana hrana, v katerega je vključenih vseh 90 trgovin HOFER po Sloveniji, redno doniramo socialno ogroženim in ranljivim skupinam. Z donirano hrano pomagamo več kot 10.000 socialno ogroženim.

Donirana hrana na dobri poti

 

 

Nasveti za manj zavržene hrane

Za vas smo pripravili poučne in zabavne video vsebine s koristnimi nasveti in triki. Vabljeni, da si jih ogledate in se pridružite skupnemu prizadevanju za zmanjševanje odpadne hrane.

Kje se paradižnik počuti najudobneje?

Zakaj solata ne mara višjih nadstropij?

Kam se kruh najraje skrije?

Kdaj testeninam prekipi?

S čim se sir najraje pokrije?

 

Hrana je pogosto lahko uporabna dlje

Ljudje hrano pogosto zavržemo, četudi so izdelki senzorično povsem neoporečni. Zato smo uvedli nov logotip »Je rok potekel? Pogosto uporabno dlje.«, ki je umeščen na izdelkih naših lastnih blagovnih znamk z rokom uporabnosti »Uporabno najmanj do«. Omenjeni izdelki namreč pogosto niso za zavreči, če so bili zaprti, pravilno hranjeni in imajo ustrezen videz, vonj in okus. Naš cilj je osveščanje o skrbnem ravnanju s hrano v gospodinjstvih - zmanjšanju količine zavrženih izdelkov in s tem zmanjšanju negativnega vpliva na okolje.

Na tem področju sodelujemo tudi z Biotehniško fakulteto, kjer izvajajo senzorične analize in mikrobiološke preiskave izdelkov z umeščeno oznako »Je rok potekel? Pogosto uporabno dlje.« pred in po izteku roka uporabnosti »Uporabno najmanj do«.