Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Tudi lani decembra smo v vseh HOFERjevih trgovinah zbirali izdelke za pomoči potrebne

Prva dva vikenda v decembru je v vseh trgovinah HOFER potekala že 17. dobrodelna zbiralna akcija HOFERja in Slovenske karitas. Naši kupci ste se ponovno izkazali in v le štirih dneh za pomoči potrebne zbrali 16 ton izdelkov. Pri HOFERju smo k temu dodal še 92 nakupovalnih vozičkov, polnih izdelkov, v vrednosti 4.600 evrov.

Iskreno se zahvaljujemo za darovana živila in izdelke, ki jih je Slovenska Karitas razdelila ljudem v stiski.

 

Pretekle zbiralne akcije

V do zdaj že 17. dobrodelnih akcijah HOFERja in Slovenske karitas smo skupaj z nesebično pomočjo kupcev zbrali več kot 284 ton osnovnih živil in higienskih izdelkov za družine in posameznike v stiski. Od leta 2019 HOFER donaciji kupcev v imenu vsake naše trgovine v Sloveniji dodatno pristavi voziček izdelkov v vrednosti 50 evrov.

S Slovensko karitas sodelujemo ves čas, saj ji poleg redne organizacije zbiralnih akcij v marcu in decembru vsak teden ob zaprtju trgovin doniramo tudi večjo količino presežne hrane, ki je primerna za donacijo. V letu 2022 je Slovenska karitas iz trgovin HOFER prevzela več kot 150 ton donirane hrane, ki je namenjena več kot 3.500 socialno ogroženim in ranljivim posameznikom. Karitas prav tako vsak petek prevzame presežno hrano v logističnem centru na sedežu podjetja v Lukovici.

»Ljudje v stiski, ki prihajajo na Karitas, so veseli vsake pomoči, predvsem hrane. Še posebej se razveselijo kakovostnih izdelkov, ki jih prostovoljci Karitasa zberejo v trgovinah HOFER. V darovani hrani za družine in otroke se izraža veliko sočutje darovalcev. Na Slovenski karitas smo še posebej hvaležni tudi za dodatne vozičke hrane in higienskih pripomočkov iz trgovin, ki jih ob tej akciji podarja podjetje HOFER,« je dejal Peter Tomažič, generalni tajnik Slovenske karitas.

 

Sodelovanje HOFERja in Slovenske karitas v številkah

  • 2015 pričetek sodelovanja
  • 17 organiziranih zbiralnih akcij v vseh trgovinah HOFER po Sloveniji
  • 284 ton zbranih izdelkov (osnovna živila, higienski izdelki, otroška hrana …)
  • 50 trgovin HOFER vsak teden donira hrano Slovenski karitas
  • Več kot 150 ton izdelkov za Slovensko karitas v letu 2022 iz naslova donirane hrane.

Od 2019 vsaka trgovina HOFER (danes je teh 92) pristavi voziček izdelkov v vrednosti 50 evrov, skupaj tako že 40.200 evrov.

Ste vedeli?

HOFER in Slovenska karitas sta tovrstno zbiralno akcijo organizirala že sedemnajstič. Pri organizaciji zbiralne akcije v povprečju pomaga več kot 200 prostovoljcev.