Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico
Botrstvo

HOFERjev sklad »SKUPAJ za FER otroštvo«

Letos ustanovljeni HOFERjev sklad »SKUPAJ za FER otroštvo« je namenjen podpori otrokovih razvojnih potreb tekom celotnega odraščanja. Osredotoča se na kakovostno preživljanje prostega časa malčkov, pridobivanje izobrazbe otrok in dijakov ter spodbujanje razvoja talentov mladostnikov. Skozi štiri temeljne programe tako razvija in izvaja primerne aktivnosti v vseh fazah odraščanja.

V letu 2022 smo v HOFERju v sklad namenili 45.000 eurov. Vsaki starostni skupini bo namenjen del sredstev za izvedbo njihovi starosti in potrebam prilagojenih aktivnosti. Malčki bodo tako z družino lahko odpotovali na izlete in vikend počitnice, ki jih v Zvezi prijateljev mladine Moste-Polje organizirajo v okviru programa Botrstvo, tam uživali v igri, druženju z vrstniki ter raziskovanju lepote narave. Za otroke bo organizirano počitniško varstvo, sredstva pa bodo namenjena tudi zagotavljanju šolskih potrebščin. Pri mladostnikih bodo aktivnosti namenjene spodbujanju razvoja talentov na področju športa, umetnosti, znanosti ipd.. Podpora dijakom pa bo zaživela skozi omogočanje izobraževalnih programov prek Dijaškega sklada in Botrovanja.

FER je, da imajo vsi otroci lepo in brezskrbno otroštvo, poudarjajo v Botrstvu.

V sklad lahko prispeva vsak: FEROTROSTVO5 na 1919

HOFER k podpori otrokom in mladostnikom na njihovi poti odraščanja spodbuja tudi svoje kupce. Preprosto pošljite SMS z besedo FEROTROSTVO5 na 1919. S prispevkom 5 evrov lahko naredite veliko. Vsa zbrana sredstva bodo porabljena izključno za programe FER otroštva.

Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, Telemacha in T-2. Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na spletni strani www.boter.si.

Prvi del sredstev za počitnice in izlete malčkov

Prvi del sredstev iz sklada SKUPAJ za FER otroštvo je namenjen najmlajšim. Z vidika tkanja družinskih vezi in spominov kot tudi druženja z vrstniki Botrstvo organizira počitnice in izlete v Kranjski Gori in Zambratiji za malčke in družine. »Vsak otrok si zasluži brezskrbno otroštvo in da bi lahko z optimizmom zrl v svojo prihodnost,« je izpostavila Tina Plevnik iz programa Botrstvo v Sloveniji ter poudarila, da sta kazalca FER otroštva ravno otroški smeh in trenutki čistega veselja. Ker pa se počitnice začnejo že doma, smo za vse najmlajše pripravili dve pobarvanki, ki jih popeljeta v pisan svet dogodivščin. Z enim klikom si ju lahko prenesete na svoj računalnik in ju natisnete. Pa ne pozabite ošiliti barvic. Želimo vam barvito poletje polno lepih doživetij.