Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

HOFERjev sklad »SKUPAJ za FER otroštvo«

Pri HOFERju že vrsto let s sredstvi podpiramo otroke in mladostnike, vključene v program Botrstvo v Sloveniji. Vsaka izmed HOFERjevih trgovin je bila od decembra 2013 do decembra 2021 botra enemu otroku iz programa Botrstvo v Sloveniji. Trgovine so tako skozi celo leto nudile finančno pomoč izbranim otrokom in jim s tem omogočile boljšo prihodnost. 

V letu 2022 pa smo ustanovili sklad SKUPAJ za FER otroštvo, ki otrokom in mladostnikom iz programa Botrstvo v Sloveniji daje možnosti, da kljub skromnim življenjskim pogojem razvijajo svoje potenciale in izpolnijo svoje otroške sanje. Od leta 2014 smo programu Botrstvo v Sloveniji donirali skoraj že milijon evrov.

Sklad skozi 4 starostna obdobja podpira razvoj otrok v vseh obdobjih odraščanja:

  • Malčki lahko z družinami odpotujejo na izlete in vikend počitnice, ki jih v Zvezi Anita Ogulin in ZPM organizirajo v okviru programa Botrstvo v Sloveniji, tam uživajo v igri, druženju z vrstniki ter raziskovanju lepot narave.
  • Za šolske otroke je organizirano počitniško varstvo, sredstva sklada pa so namenjena tudi zagotavljanju šolskih potrebščin.
  • Pri mladostnikih so aktivnosti, ki jih podpira sklad SKUPAJ za FER otroštvo, namenjene spodbujanju razvoja talentov na področju športa, umetnosti, znanosti ipd.
  • Dijake pa sklad podpira s sredstvi za Dijaški sklad, s čimer jim krije stroške bivanja v dijaških domovih in jim na ta način pomaga uresničiti želje in cilje na področju izobraževanja.

Vsi otroci si zaslužijo, da v njih prepoznamo potencial in jim pomagamo uresničiti njihove sanje. Tudi vi jim lahko osvetlite prihodnost.

 

Pomaga(j)mo otrokom Botrstva uresničiti sanje

Pošljite SMS z besedo FEROTROSTVO5 na 1919 in prispevajte 5 evrov, saj bo že majhen prispevek v življenju otrok naredil veliko spremembo. Zbrana sredstva bodo namenjena v sklad SKUPAJ za FER otroštvo.

Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, Telemacha in T-2. Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na spletni strani www.boter.si.

 

Aktivnosti v letu 2024


Tudi v letošnjem letu bomo s skladom Skupaj za FER otroštvo podprli program Botrstvo v Sloveniji. Višina sredstev je kot v prejšnjih letih razdeljena po štirih starostnih obdobjih. Malčkom in šolskim otrokom vključenim v program Botrstvo v Sloveniji tako namenjamo 30.000 evrov ter jim s celoletnim programom podpore aktivno omogočamo priložnosti, ki si jih zaslužijo. 

 

Aktivnosti v letu 2023

Skladu za FER otroštvo 65.000 evrov v letu 2023

V letu 2023 smo malčkom in otrokom namenili 35.000 evrov, s katerimi smo podprli družinske izlete, aktivnosti, primerne za njihovo starost, ter omogočili nakup šolskih potrebščin. Za mladostnike in dijake pa smo 30.000 evrov namenili za razvijanje njihovih talentov ter za kritje oskrbnin v dijaškem domu. Ker si vsak otrok zasluži FER otroštvo.

 

Aktivnosti v letu 2022

15.000 evrov za dijaški sklad projekta Botrstvo

V Sloveniji je trenutno 113 dijakov, ki za bivanje v dijaškem domu ter s tem obiskovanje želenih srednješolskih programov nujno potrebujejo finančno pomoč. Pri lajšanju materialnih stisk jim pomaga Botrstvo, ki že od leta 2016 skrbi za Dijaški sklad. S pomočjo tega sklada srednješolcem krije stroške bivanja v dijaških domovih ter jim zagotavlja tudi vso dodatno podporo, kot so učna pomoč ali terapije.

Projekt podpiramo tudi pri HOFERju, zato smo v sklad prispevali 15.000 evrov ter s tem srednješolcem pomagali uresničiti želje in cilje na področju izobraževanja. Potrebam dijakov smo dodatno prisluhnil z izvedbo ankete, ki je pokazala, da ima bivanje v dijaškem domu številne pozitivne učinke na njihovo pot v samostojnost, hkrati pa je opozorila tudi na največje izzive srednješolcev.

Botrstvo in HOFER sta se odzvala tudi na prošnje dijakov pri kritju materialnih stroškov in zanje pripravila posebne novoletne darilne pakete za osebno nego

 

Namenili smo 10.000 evrov za razvoj talentov

Prepoznavanje in razvijanje talentov v otroštvu je ključnega pomena. Tega se zavedamo tudi pri HOFERju, zato podpiramo najnovejšo iniciativo Zvezi Anita Ogulin in ZPM, s katero želi opogumiti otroke k iskanju in razvijanju svojih talentov. Zlasti tiste otroke, ki jim to pogosto ni omogočeno.

Med uspešne posameznike, ki so navdih mladim, smo poslali posebne SUPERGE TALENTOV, na katerih smo zbirali njihove podpise. Na SUPERGE TALENTOV se je podpisalo 12 znanih in uspešnih posameznikov, ki so s svojimi uspehi vir navdiha mnogim odraščajočim. To so Ana Praznik, Tin Vodopivec, Nika Rozman, Ema Kozin, Jan Kovačič, Goran Hrvačanin, Karim Merdjadi, Nives Orešnik, Uroš Bitenc, Alex Volasko, Gregor Strasbergar in Petja Zorec.

Znani obrazi so s podpisovanjem poskrbeli za spodbudo mladih talentov, HOFER pa za finančno podporo, saj je z odkupom superg doniral 10.000 evrov za različne vadnine in tečaje za otroke in mladostnike pod okriljem programa Botrstvo.

Podpora nabavi šolskih potrebščin

Družinam s šolajočimi se otroki iz programa Botrstvo pomagamo s sredstvi za nabavo ustreznih šolskih potrebščin. O nabavi šolskih potrebščin resda največ govorimo pred začetkom novega šolskega leta, a stiske družin, vezane na zagotavljanje pogojev kakovostnega šolanja otrok, se dogajajo tekom celega leta. Tako pozornost usmerjamo na celovito podporo osnovnošolcem, saj so stroški šolanja prisotni skozi celotno šolsko leto. »S tem, ko družinam priskrbimo šolske potrebščine, v večji meri odvzamemo ogromno finančno breme z njihovih pleč, kar jim zelo veliko pomeni,« je izpostavila Sabina Gašparič iz programa Botrstvo v Sloveniji. 

Da pa v šolski torbi vaših otrok pred začetkom novega šolskega leta ne bo manjkalo nič, smo poskrbeli tudi s HOFERjevim seznamom šolskih potrebščin, ki smo ga sestavili z vašo pomočjo. Čaka vas tudi urnik, da bodo priprave na novo šolsko leto še bolj zabavne. Z enim klikom si ju lahko prenesete na svoj računalnik in ju natisnete.

Prvi del sredstev za počitnice in izlete malčkov

Prvi del sredstev iz sklada SKUPAJ za FER otroštvo je namenjen najmlajšim. Z vidika tkanja družinskih vezi in spominov kot tudi druženja z vrstniki Botrstvo organizira počitnice in izlete v Kranjski Gori in Zambratiji za malčke in družine. »Vsak otrok si zasluži brezskrbno otroštvo in da bi lahko z optimizmom zrl v svojo prihodnost,« je izpostavila Tina Plevnik iz programa Botrstvo v Sloveniji ter poudarila, da sta kazalca FER otroštva ravno otroški smeh in trenutki čistega veselja. Ker pa se počitnice začnejo že doma, smo za vse najmlajše pripravili dve pobarvanki, ki jih popeljeta v pisan svet dogodivščin. Z enim klikom si ju lahko prenesete na svoj računalnik in ju natisnete. Pa ne pozabite ošiliti barvic. Želimo vam barvito poletje polno lepih doživetij.