Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Vse HOFERjeve trgovine in upravna stavba so UNICEFove Varne točke

V okviru naše trajnostne iniciative Danes za jutri smo prostovoljno pristopili k projektu Varna točka, ki poteka pod okriljem UNICEF Slovenija. V ponos nam je, da so prav vse naše trgovine skupaj z upravno stavbo od leta 2015 Varne točke, kjer bodo otroci in mladostniki v stiski vedno našli nekoga, ki zna prisluhniti in je pripravljen pomagati.

Kaj je Varna točka?

Varna točka je posebno označen prostor namenjen otrokom in mladostnikom, kamor se lahko zatečejo v primeru kakršne koli stiske. Nahaja se v bližini šol, v mestnih središčih, v bližini blokovskih naselij, na mestih, kjer se zbirajo otroci.

 

Otroci varne točke prepoznajo po posebni nalepki, smejoči se hišici, ki je nameščena na vidnem mestu, ob vhodu.

 

Varne točke v moji bližini

Podjetje HOFER se je v šolskem letu 2023/2024 pridružilo UNICEF-ovi ozaveščevalni aktivnosti Varne točke v moji bližini, z namenom, da se mlajši otroci z Varnimi točkami spoznajo od blizu. V ta namen je UNICEF pripravil posebne zemljevide za raziskovanje Varnih točk, s pomočjo katerih bodo otroci lahko zbirali žige in se potegovali za simbolično nagrado. Žige bodo otroci lahko našli tudi v vseh HOFERjevih trgovinah.

 Otroci lahko zemljevid prejmejo v šoli ali pa na spletni strani www.varnetocke.si.

Dragi otroci in mladostniki!

V teh težkih časih vas želimo spodbuditi, da o svojih stiskah spregovorite in se pogovorite z odraslimi, ki jim zaupate. Kadar pa to ni mogoče, lahko pomoč poiščete v kateri koli Varni točki. Na spletni strani https://www.varnetocke.si/ lahko preverite, kje so Varne točke v vaši bližini.