DOLOČBE O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV

Zavezujemo se, da bomo varovali osebne podatke obiskovalcev naših spletnih strani. Tretjim osebam bodo shranjeni osebni podatki na voljo le na način, opisan v tej izjavi. Samoumevno je, da vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali oglaševalskim podjetjem.

Pridržujemo si pravico, da informacije, zagotovljene v pričujoči izjavi o varstvu osebnih podatkov, brez predhodnega obvestila prilagodimo spremenjeni zakonodaji ali sodni praksi. Veljavna je vsakokrat tu objavljena aktualna različica.

Vsebina Določb o varstvu osebnih podatkov

1. Spletne strani podjetja HOFER d.o.o.
    2. Splošne določbe
    2.1. Pravna podlaga:
    2.2. Splošno
    2.3. Piškotki & vtičniki
    2.4. Zbiranje in obdelava anonimnih podatkov
    2.5. Pravice zadevnih oseb
3. Uporaba in posredovanje osebnih podatkov in omejitev namena
    3.1. E-novice
    3.2. Nagradne igre
    3.3. Kontaktni obrazec
    3.4. Opomnik
    3.5. Karierna stran
4. Impresum

1. Spletne strani podjetja HOFER d.o.o.

Naslednje Določbe o varstvu osebnih podatkov veljajo za v nadaljevanju navedene spletne strani podjetja HOFER d.o.o.:

 • hofer.si
 • daneszajutri.hofer.si
 • enovice.hofer.si
 • kariera.hofer.si
 • urnik.hofer.si
 • podjetje.hofer.si
 • vinoteka.hofer.si
 • eko-smreka.si
 • ferfud.si
 • hofertrznica.si
 • manjvrec.si
 • naturaktivzajtrk.si
 • 123gremo.si
 • selekcija.si

2. Splošne določbe

2.1 Pravna podlaga (Splošna uredba o varstvu podatkov EU in Zakon o varstvu osebnih podatkov)

Splošna uredba o varstvu podatkov EU ščiti temeljne pravice in svoboščine fizičnih oseb in zlasti njihovo pravico do varovanja osebnih podatkov. Osebni podatki so vse informacije, ki se nanašajo na določene in določljive fizične osebe.

2.2 Splošno

Odgovornost nosi podjetje HOFER trgovina d.o.o., Kranjska cesta 1, 1225 Lukovica.

Z uporabo naših Spletnih strani soglašate, da smemo zbirati določene osebne podatke. V zameno se zavezujemo, da bomo vselej varovali vaše osebne podatke.

Vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali za namene oglaševanja tretjim osebam. Tretje osebe bodo vaše osebne podatke prejele le na način, opisan v teh določbah o varstvu osebnih podatkov.

2.3 Piškotki & vtičniki

Z uporabo Spletnih strani se strinjate z zbiranjem in shranjevanjem osebnih podatkov s piškotki. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki omogočajo ponovno prepoznavanje uporabnika in analizo vaše uporabe naših Spletnih strani. Ob obisku naših Spletnih strani se uporabljajo le takšni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletne strani ali za omogočanje storitve, ki ste jo izrecno želeli. Poleg tega se s pomočjo piškotkov shranjujejo opcijsko izbrane nastavitve predhodnega obiska Spletnih strani (npr. jezik, zanimanja itd.).

Da bi se na splošno izognili uporabi piškotkov, morate svoj brskalnik nastaviti tako, da se piškotki ne shranjujejo na vašem računalniku. Tudi že shranjene piškotke lahko pobrišete v vašem brskalniku. Informacije o tem kako to naredite najdete v »pomoči« brskalnika. V kolikor teh informacij ne najdete se obrnite neposredno na proizvajalca brskalnika. Vendar vas opozarjamo, da je brez uporabe piškotkov določene dele spletnih strani mogoče uporabljati le v omejenem obsegu ali pa jih sploh ni mogoče uporabljati.

Z uporabo Spletnih strani soglašate z uporabo naslednjih piškotkov & vtičnikov:

 1. Analitični piškotki
  pk_id* – piškotek se uporablja za identifikacijo uporabnikov, ki so spletno stran v preteklosti že obiskali, pri čemer se uporabniku dodeli naključno ustvarjena identifikacijska oznaka. Piškotek je po namestitvi veljaven še dve leti. IP naslovi uporabnikov se ne beležijo.

  pk_ref* – piškotek se uporablja za identifikacijo uporabnikov, ki so v obdobju 30 minut po prvotnem obisku večkrat obiskali spletno stran. Piškotek je po namestitvi veljaven še 30 minut. IP naslovi uporabnikov se ne beležijo.

  stg_* – piškotek se uporablja za omogočanje funkcionalnosti analitičnega orodja. Piškotek je po namestitvi glede na tip veljaven še od 30 minut do 99 let. IP naslovi uporabnikov se ne beležijo.  
 2. Piškotki, ki izražajo nastavitve uporabnika
  style – piškotek se uporablja za shranjevanje načina želenega prikaza (velikosti pisave XS, M, XL) Spletne strani. Po namestitvi navedenega piškotka, je ta veljaven še eno leto.
 3. Sejni piškotki (potrebni za uporabo spletne strani oziroma izvedbe želene storitve)
  PHPSESSID – piškotek se uporablja pri zagotavljanju (»flash«) računalniških iger, ki so na voljo na Spletnih straneh. Piškotek se izbriše po zaključku igre oziroma po zaključku posamezne seje (oz. ko Uporabnik zapusti Spletno stran).

  sid – piškotek se uporablja pri zagotavljanju delovanja določenih delov Spletne strani, ki jo je Uporabnik izrecno zahteval (npr. nakupovalni seznam). Piškotek se izbriše po zaključku posamezne seje (oz. ko Uporabnik zapusti spletno mesto).

  Webroute – piškotek se uporablja za namen zagotavljanja pravilnega pretoka zahtev in informacij (load balancing). Po namestitvi navedenega piškotka, je ta veljaven še 1 uro.

Matomo

Da bi Vam lahko nudili optimalno uporabniško izkušnjo, se v okviru naših spletnih strani uporablja analitična storitev (Matomo) za vrednotenje uporabnikovega vedenja. Ugotovljene informacije se prenesejo na strežnik Matomo v Avstriji oz. Nemčiji, kjer se tudi shranjujejo. Med drugim analitična storitev zbira naslednje podatke: naslov IP, piškotek za razlikovanje različnih obiskovalcev, prej obiskane spletne strani (referrer), če brskalnik slednje posreduje, ime in različico operacijskega sistema, ime, različico in nastavitve jezika brskalnika, uporabnikovo vedenje glede izbiranja, trajanje obiska, čas priklica strani, obiskane povezave na tej spletni strani itd. Vaš naslov IP se pri tem postopku takoj anonimizira, tako da ostajate kot uporabnik za nas anonimni. Prav tako ne moremo ugotoviti, kateri uporabnik je priklical katere podatke. Prav tako ne poskušamo zbirati teh informacij. Zabeležene uporabniške podatke skupaj z našimi pooblaščenimi izvajalci storitev vrednotimo le v statistične namene. Te podatke uporabljamo za izboljšanje uporabniške izkušnje z našimi Spletnimi stranmi in njen prilagojen nadaljnji razvoj.

Videi kanala YouTube

Na svoje Spletne strani smo vključili videe kanala YouTube, ki so shranjeni na spletnem mestu "www.youtube.com" in jih je mogoče priklicati neposredno na naši Spletni strani. Slednji so vsi vključeni v tako imenovanem "razširjenem načinu varstva osebnih podatkov", kar pomeni, da se prek vas kot uporabnika na YouTube ne prenašajo nobeni podatki, če videov ne prikličete. Šele s priklicem videov se na vašem računalniku shranijo piškotki kanala YouTube in podatki za Google, Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA kot upravljavca kanala YouTube. Pri priklicu videov, shranjenih na kanalu YouTube, se na Google, Inc. prenesejo najmanj naslednji podatki: naslov IP in identifikacijski piškotek, poseben naslov strani, priklicane na naših Spletnih straneh, nastavitev jezika brskalnika, sistemski datum in čas priklica kot tudi identifikacijska oznaka vašega brskalnika. Prenos podatkov poteka neodvisno od tega, ali imate pri Googlu odprt uporabniški račun, prek katerega ste prijavljeni, oziroma ali imate ustvarjen uporabniški račun. Ko ste prijavljeni, se ti podatki dodelijo neposredno vašemu računu. Če dodelitve svojemu profilu ne želite, se morate izpisati pred aktivacijo gumba. YouTube oz. Google, Inc. te podatke shranjuje kot uporabniške profile in jih uporablja za namene oglaševanja, tržne raziskave in/ali prilagojenega oblikovanja svojih spletnih strani. Tovrstno vrednotenje poteka zlasti (tudi za neprijavljene uporabnike) le za izvajanje prilagojenega oglaševanja in za obveščanje drugih uporabnikov o vaših aktivnostih na naših Spletnih straneh. Sami imate pravico do ugovora zoper ustvarjanje teh uporabniških profilov, pri čemer se morate za uveljavljanje te pravice obrniti na Google, Inc. kot upravljavca kanala YouTube. Nadaljnje informacije o namenu in obsegu zbiranja podatkov in njihovi obdelavi s strani podjetja Google, Inc. najdete na spletnem mestu https://policies.google.com/privacy?hl=sl&gl=at. S priklicem videov kanala Youtube soglašate z obdelavo podatkov s strani podjetja Google, Inc. Sami zadevnih podatkov ne obdelujemo.

Pinterest

Na svojih Spletnih straneh uporabljamo storitev pinterest.com. Ta storitev je storitev podjetja Pinterest, Inc., 808 Brannan Street, San Francisco, CA 94103, ZDA. Z vključitvijo te storitve na naši spletni strani se na podjetje Pinterest, Inc. prenašajo najmanj naslednji podatki: naslov IP in identifikacijska oznaka seje, uporabljeni operacijski sistem in statistične informacije kot tudi identifikacijska oznaka vašega brskalnika. Prenos podatkov poteka neodvisno od tega, ali imate pri Pinterestu odprt uporabniški račun, prek katerega ste prijavljeni, oziroma ali imate ustvarjen uporabniški račun. Ko ste prijavljeni, se ti podatki dodelijo neposredno vašemu računu. Če dodelitve svojemu profilu ne želite, se morate izpisati pred aktivacijo gumba. Nadaljnje informacije o namenu in obsegu zbiranja podatkov in njihovi obdelavi s strani Pinterest, Inc. najdete na spletnem mestu policy.pinterest.com/en/privacy-policy. S priklicem videov kanala YouTube soglašate z obdelavo podatkov s strani podjetja Google, Inc. Piškotke za zbiranje in vodenje spletnega oglaševanja na podlagi uporabe je mogoče deaktivirati na spletnem mestu www.youronlinechoices.com/sl/. Sami zadevnih podatkov ne obdelujemo.

Vtičniki AddThis

Na svojih Spletnih straneh uporabljamo storitev zaznamkov addthis.com. AddThis je storitev podjetja Oracle America, Inc., 500 Oracle Parkway, Redwood City, CA 94065, ZDA. Vtičniki "AddThis" vam omogočajo ustvarjanje zaznamkov oz. skupno uporabo zanimivih spletnih vsebin. Pri uporabi "AddThis" se uporabljajo piškotki. S klikom na vtičnik se na podjetje Oracle America, Inc. prenesejo najmanj naslednji podatki: naslov IP, naslov, s katerega je bila priklicana funkcija AssThis, uporabljena storitev kot tudi v njej vključene vsebine. Nadaljnje informacije o namenu in obsegu zbiranja podatkov in njihovi obdelavi s strani Oracle America, Inc. najdete na spletnem mestu www.addthis.com/privacy. S priklicem videov kanala YouTube soglašate z obdelavo podatkov s strani podjetja Google, Inc. Piškotke za zbiranje in vodenje spletnega oglaševanja na podlagi uporabe je mogoče deaktivirati na spletnem mestu www.youronlinechoices.com/sl/. Sami zadevnih podatkov ne obdelujemo.

Facebook

Za svoje strani Facebook (HOFER Slovenija, FerFud, 1, 2, 3, GREMO) uporabljamo rešitev v oblaku SAP-Cloud. Ta rešitev prikliče razpoložljive vmesnike za namensko programiranje [aplikacijske programske vmesnike, op. prev.] na spletni strani Facebook, ki vsebujejo morebiti informacije vašega profila na Facebooku, ki ste ga javno objavili, vključno toda ne omejeno na ime in priimek, spol, državo, bivališče kot tudi povezavo do vašega profila in slike. Vsa obvestila, vključno z všečki in vsebinami, ki ste jih nastavili ali kako drugače dodali na naših straneh Facebook, lahko zbirata, izvažata ali uporabljata HOFER d.o.o. ali podizvajalec, in sicer za izpolnjevanje komercialnih namenov podjetja HOFER d.o.o. Zahtevate lahko izbris informacij, ki jih je zbral HOFER d.o.o., tako da pošljete e-poštno sporočilo na e-poštni naslov pravo(at)hofer.si ali po pošti na naslov HOFER trgovina d.o.o., Kranjska cesta 1, SI-1225 Lukovica.

Koda uporabnikovih dejavnosti (Facebook pixel)

Na svojih Spletnih straneh uporabljamo kodo uporabnikovih dejavnosti podjetja Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, ZDA ("Facebook"). Ta storitev nam omogoča, da spremljamo vedenje uporabnikov, po tem kot so bili ti s klikom na oglas usmerjeni na našo spletno stran. To nam omogoča vrednotenje učinkovitosti oglasov na Facebooku in optimiranje prihodnjih oglaševalskih kampanj. Zbrani podatki so za nas anonimni, na njihovi podlagi pa ne moremo sklepati o identiteti uporabnika. Podatki se shranjujejo in obdelujejo seveda na Facebooku, tako da je mogoča povezava z vsakokratnim profilom uporabnika in da lahko Facebook podatke uporablja za oglaševalske namene, skladno s Facebookovo smernico o uporabi podatkov (https://facebook.com/about/privacy/). Facebooku in njegovim partnerjem lahko omogočite vključitev oglasov na in zunaj Facebooka. Poleg tega se lahko v ta namen na vaš računalnik shrani piškotek. Svoje soglasje lahko prekličete tukaj.

Storitev Google AdWords

Na svojih Spletnih straneh uporabljamo storitev spletne analitike Google AdWords podjetja Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA ("Google"). Storitev Google AdWords uporablja piškotke z namenom, da obiskovalce prek kampanj za ponovno trženje s spletnim oglaševanjem ponovno nagovori kasneje v Googlovem oglaševalskem omrežju. Za vključitev oglasov za ponovno trženje uporabljajo tretji ponudniki Googlove piškotke na podlagi obiska pričujoče spletne strani. Vi kot uporabnik imate možnost uporabo piškotkov s strani Googla deaktivirati s priklicem strani za deaktivacijo Googla na spletnem mestu http://www.google.com/ads/preferences.

2.4 Zbiranje in obdelava anonimnih podatkov

Pri vsakem dostopu uporabnika do naših Spletnih strani, tj. pri vsakem priklicu ali poskusu priklica določene datoteke na tem strežniku se shranijo podatki o tem postopku v dnevniški datoteki (log file). Ti podatki niso osebni podatki; torej ne moremo ugotoviti, kateri uporabnik je priklical katero datoteko. Prav tako ne poskušamo zbirati teh informacij.

Podrobno se lahko prek vsakega priklica shrani naslednji podatkovni niz:

 • ime priklicane datoteke, datum in ura priklica,
 • prenesena količina podatkov,
 • obvestilo, ali je bil priklic uspešen,
 • obvestilo, čemu je bil morda priklic neuspešen,
 • ime vašega spletnega ponudnika (tj. v naši dnevniški datoteki je denimo zapisano le, da je našo ponudbo iskal uporabnik spletnega ponudnika, seveda pa ne, kdo je to bil),
 • po potrebi operacijski sistem in programska oprema brskalnika vašega računalnika,
 • pa tudi spletna stran, s katere ste nas obiskali.

Vse navedene podatke vrednotimo le v statistične namene sami ali pa naši pooblaščeni izvajalci storitev. Te podatke uporabljamo za izboljšanje svojih Spletnih strani za vas.

2.5. Pravice zadevnih oseb

Pravica do informacij, popravka, izbrisa, omejitve in prenosa shranjenih osebnih podatkov kot tudi pritožba pri organu za varstvo osebnih podatkov

Vselej imate pravico do informacij, popravka, izbrisa, omejitve in prenosa svojih shranjenih osebnih podatkov. V tem primeru lahko stopite v stik z nami prek e-poštnega naslova pravo(at)hofer.si.

Če menite, da so z obdelavo vaših osebnih podatkov kršena zakonska določila, imate pravico do pritožbe pri organu za varstvo podatkov (t.j. Informacijski pooblaščenec RS).

Soglasje in pravica do preklica

Če je za obdelavo/uporabo vaših osebnih podatkov potrebno soglasje, jih bomo obdelovali/uporabljali šele potem, ko pridobimo vaše izrecno soglasje. Svoje soglasje lahko vselej prekličete (pravo(at)hofer.si). V primeru preklica svojega soglasja bodo podatki, shranjeni o vas doslej, anonimizirani in nadalje uporabljeni le v statistične namene brez prepoznavnosti. Do trenutka preklica soglasja se s preklicem soglasja ne posega v zakonitost obdelave, ki je bila izvedena na podlagi pridobljenega soglasja za obdelavo/uporabo.

Varnost podatkov

Sprejemamo vse po stanju tehnike priporočene tehnične in organizacijske ukrepe, da bi vaše osebne podatke varovali pred izgubo, nepooblaščenim dostopom in zlorabo.

3. Uporaba in posredovanje osebnih podatkov, omejitev namena in rok hrambe kot tudi prejemniki osebnih podatkov

Osebni podatki se zbirajo, če nam jih sporočite denimo v okviru postopka registracije (npr. e-novice) oz. z uporabo Spletne strani soglašate z uporabo piškotkov.

Vsi osebni podatki se zbirajo, obdelujejo in uporabljajo skladno z vsakokratnimi veljavnimi določili za varstvo osebnih podatkov v prvi vrsti za namen storitev, ki ste jih naročili, in za obdelavo vaših povpraševanj.

Vaši osebni podatki se v osebni obliki hranijo le tako dolgo, dokler je to potrebno za namene, za katere se obdelujejo oz. do poteka garancijskih, jamstvenih in zastaralnih rokov ter zakonsko določenih rokov hrambe, razen če to v teh določbah o varstvu osebnih podatkov ni določeno drugače.

V okviru upravljanja svojih Spletne strani pooblaščamo ponudnike programske opreme in agencije, ki lahko med opravljanjem svoje dejavnosti pridobijo dostop do vaših osebnih podatkov. Slednji so v razmerju do nas zavezani k spoštovanju določb o varstvu osebnih podatkov. Podrobnejše informacije o izvajalcih storitev, ki smo jih pooblastili, lahko pridobite prek e-poštnega naslova pravo(at)hofer.si.

3.1 E-novice

Naročilo na naše e-novice poteka po postopku dvojne potrditve prijave, razen v primerih, ko prijave ne opravite na naših Spletnih straneh ampak jo izvršite na drugih oglasnih kanalih. Po prijavi prejmete e-poštno sporočilo, v katerem vas prosimo za potrditev svoje prijave. Od prejemanja e-novic se lahko odjavite, tako da na koncu vsakih e-novic potrdite povezavo za odjavo. Za razpošiljanje naših e-novic smo pooblastili izvajalca storitev. Slednji je v razmerju do nas zavezan k spoštovanju določb o varstvu osebnih podatkov. Podrobnejše informacije o izvajalcih storitev, ki smo jih pooblastili, lahko pridobite prek e-poštnega naslova pravo(at)hofer.si.

3.2 Nagradne igre

V zvezi z nagradnimi igrami, ki jih nudimo, se vaši osebni podatki uporabljajo le za namen izvedbe nagradne igre, razen kadar nam za drugačno uporabo vaših osebnih podatkov podelite svoje izrecno soglasje.

3.3 Kontaktni obrazec

V okviru obdelave vaših povpraševanj in vaše uporabe naših storitev imamo pooblaščene izvajalce storitev. Izvajalci storitev so pogodbeno zavezani k spoštovanju predmetne izjave o varstvu osebnih podatkov. Da bi lahko čim hitreje in strokovno odgovorili na vaše povpraševanje, pri povpraševanju po izdelkih in reklamacijah uporabljamo kompetence naših dobaviteljev in pogodbenih partnerjev. Da bi prejeli odgovor, jim posredujemo vaša povpraševanja. Podrobnejše informacije o izvajalcih storitev/dobaviteljih/pogodbenih partnerjih, ki smo jih pooblastili, lahko pridobite prek e-poštnega naslova pravo(at)hofer.si.

Sicer se vaši osebni podatki tretjim osebam posredujejo le z vašim izrecnim soglasjem in če so se ti prejemniki v razmerju do nas zavezali k spoštovanju veljavnih določil o varstvu osebnih podatkov. Tako se lahko odločite, ali boste soglašali s posredovanjem svojih osebnih podatkov tretjim osebam ali ne.

3.4 Opomnik

Za uporabo HOFERjevega opomnika za izdelke (v prihajajočih ponudbah) je potrebna registracija. Vaš elektronski naslov oz. vašo telefonsko številko mobilnega telefona shranimo v podatkovno bazo registracij, shranjena sta do termina pošiljanja opomnika. Po poslanem opomniku se osebni podatki prenesejo na zunanjega pogodbenega obdelovalca, kjer so shranjeni še 10 tednov. Prosimo, da upoštevate vsa določila glede varovanja podatkov. Pošiljanje SMS opomnika je mogoče le v slovenskih mobilnih omrežjih. Podrobnejše informacije o izvajalcih storitev/dobaviteljih/pogodbenih partnerjih, ki smo jih pooblastili, lahko pridobite prek e-poštnega naslova pravo(at)hofer.si.

3.5 Karierna stran

Vsi osebni podatki se zbirajo, obdelujejo in uporabljajo zgolj za namen storitev, ki ste jih naročili ter za obdelavo vaših povpraševanj in prijav. V primeru zavrnitve prijave na zaposlitev vaše prijavne podatke hranimo 2 leti. Pri uspešni prijavi se vaši podatki in dokumentacija uporabljajo dalje v okviru zaposlitvenega razmerja.

4. Impresum

Naziv podjetja: HOFER trgovina d.o.o.
Sedež: Kranjska cesta 1, SI -1225 Lukovica
Oddelek za informacije in pomoč strankam
E-pošta: info(at)hofer.si
Telefon: +386 / 1 / 8346 600
Telefaks: +386 / 1 / 8346 628
Davčna številka: SI91043522
Matična številka: 1992414
Vpis v sodni register: Okrožno sodišče v Ljubljani, štev. vložka 1/40365/00
Osnovni kapital 19.988,00 EUR

Pri uporabi Spletnih strani je treba upoštevati avtorske pravice, pravice, ki izhajajo iz imena in blagovne znamke kot tudi druge sorodne pravice tretjih oseb. Zaščitene so vse vsebine Spletnih strani, vključno s predstavljenimi slikami, videi, glasbo, pisavo in blagovnimi znamkami. Uporabnik se zavezuje, da bo opustil sleherno zlorabo vsebin, zlasti pa slednjih ne bo vključeval niti v zasebne niti v komercialne spletne strani ali jih uporabljal v kakršne koli komercialne namene. Enako velja za prenos in uporabo vsebin Spletnih strani v prej omenjene namene.