Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 5 porcij

  • 500 g telečjega pleča
  • 1 bio čebula
  • 2 bio korenja
  • 90 g ajdove kaše
  • 10 šampinjonov
  • 2 pesti bio zamrznjenega graha
  • vejica bio svežega peteršilja, majarona in drobnjaka
  • sol po okusu
  • poper po okusu
  • 1 jedilna žlica pirine polnozrnate moke
  • 1 čajna žlička paradižnikovega koncentrata
  • bio pirin kruh

Priprava

  1. Čebulo, korenje, meso in šampinjone narežemo na manjše koščke. Na nekaj žlicah olja popražimo čebulo. Ko se razpusti, dodamo meso, korenje in šampinjone. Vsebino pokuhavamo, da tekočina izhlapi. Med pokuhavanjem posodo zapiramo s pokrovom.
  2. Ko tekočina izhlapi, pražimo še minuto, nato pa vse skupaj zalijemo z 1–2 litroma tekočine. Dodamo začimbe, sol in poper ter kuhamo 30 minut. Po tem času dodamo ajdovo kašo. Kuhamo nadaljnih 15 minut, dodamo še grah in nadaljujemo s kuhanjem za nekaj minut. Medtem v manjši skodelici z enim decilitrom vode zmešamo moko in koncentrat. Vsebino vmešamo v obaro in jo pustimo da zavre in se kuha še minuto.

Serviranje:

  1. Obaro postrežemo s kruhom.