Družinska zgodba, ki živi še danes

Začetki HOFERjeve zgodbe o uspehu segajo v leto 1913, ko je družina Albrecht v nemškem Essnu odprla trgovino z živili. Družinsko podjetje sta leta 1946 prevzela sin Karl in Theo Albrecht, diskontna prodaja pa je bila takrat zgolj domiselna ideja. Podjetje ALDI (Albrecht Diskont) je raslo hitro, saj so bila pričakovanja kupcev že vse od začetka ključno merilo za odločitve vodstva. Leta 1948 sta brata pričela s širjenjem podjetja in tako je bilo leta 1960 v Nemčiji odprtih že 300 trgovin. Pogled na razvoj podjetja se je med bratoma razlikoval, zato sta v tem obdobju ustanovila dve poslovno neodvisni skupini – ALDI SÜD in ALDI Nord – vsak pa je prevzel vodenje svoje polovice.

Podjetje je med širjenjem leta 1967 v Avstriji prevzelo obstoječo verigo trgovin Helmuta Hoferja. Zaradi prepoznavnosti imena so trgovine sicer prevzele ALDIjev uspešen poslovni koncept, a obdržale svoje uveljavljeno ime. V Avstriji in Sloveniji tako še vedno kupujemo v trgovinah HOFER.

Leta 2005 je težko pričakovani trgovec prve trgovine odprl tudi v Sloveniji. Prvih enajst trgovin je vrata odprlo dolgim vrstam kupcev, ki so jih prepričale nizke HOFER cene in visoka kakovost izdelkov. Na slovenskem trgu inovativen poslovni model so kupci dobro sprejeli, zato je bilo leta 2007 v Sloveniji že 30 trgovin, leto za tem pa je podjetje v Lukovici odprlo tudi svoj upravno-logistični center. Danes je v Sloveniji že več kot 80 HOFERjevih trgovin. Kljub desetletjem uspehov in širitve pa osnovna filozofija ostaja enaka – ponujati izdelke najvišje kakovosti po najnižji ceni. To ključno obljubo kupcem si prizadeva izpolnjevati že več kot 1900 sodelavk in sodelavcev.