Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

V 7. sezoni Nasmeškotka zbrali 18.610 evrov za dijake v stiski

Z dobrodelnim Nasmeškotkom, ki se mu je tokrat prvič pridružil se Nasmehomat, smo za Dijaški sklad programa Botrstvo v Sloveniji v 7. sezoni zbrali kar 18.610 evrov in tako pokrili 124 mesečnih oskrbnin v dijaških domovih. To nam ne bi uspelo brez vas.

Hvala, da skupaj z nami že sedem let dokazujete, da šteje vsak nasmeh, vsak Nasmeškotek. Z njimi smo doslej skupno zbrali 120.000 evrov in pokrili 544 mesečnih oskrbnin, številnim dijakom pa pomagali do lepše prihodnosti. 

Pot Nasmeškotka

Od peke do nakupa, od nasmeha v Nasmehomat do nasmeha, ki smo ga pričarali na obraz dijakov pod okriljem Dijaškega sklada Zveze prijateljev mladine Moste-Polje … Pot Nasmeškotka je bila dolga, a vredna vsakega koraka.

 

Ja, Chef! Otvoritev 7. sezone Nasmeškotkov

Otvoritev 7. dobrodelne sezone je zaznamovala peka prve serije Nasmeškotkov v kuhinji priljubljene serije Ja, Chef!, kjer sta svoje pekovske veščine in dobro voljo z nami delila igralca iz omenjene serije - Jernej Kogovšek in Mario Ćulibrk v svojih izvirnih vlogah. Pri pripravi in peki Nasmeškotkov smo se glavnemu peku slaščic in kuharju-pomočniku iz serije pridružili še predstavniki trgovine HOFER, Botrstvo v Sloveniji, dobavitelja keksarne Delakorda ter znani vplivneži in podporniki tega dobrodelnega projekta.

Prav vse sodelujoče je združila želja po čim višji donaciji, ki je bila namenjena Dijaškemu skladu programa Botrstvo in mladostnikom, ki so vanj vključeni. V 7. sezoni Nasmeškotka smo zbrali 18.610 evrov. Na ta način je dobrodelni Nasmeškotek dijakom iz ogroženih družin pomagal zagotoviti bolj varno in stabilno okolje ter jim omogočil, da se lažje osredotočijo na uspešen zaključek želenega šolanja ter si s tem utrjujejo pot do lepše prihodnosti. 

 

Preverite, kako je potekala peka prvih Nasmeškotkov.

Nasmehomat - novost 7. sezone

Dijakom iz socialno šibkejših družin ste v 7. sezoni lahko pomagali tudi s preprost gesto -s svojim nasmehom. V treh slovenskih mestih smo namreč dobrodelnemu Nasmeškotku dodali tudi Nasmehomat, poseben interaktiven fotografski avtomat, na katerem so mimoidoči lahko fotografirali svoj nasmeh. Za vsak nasmeh pa smo pri HOFERju donacijo povečali za dodaten evro. Znesku, zbranemu s prodajo Nasmeškotkov, smo tako dodali še 1.169 evrov za prav toliko nasmehov, skupno pa smo Dijaškemu skladu namenil 18.610 evrov

Otvoritev Nasmehomata.

Ob otvoritvi Nasmehomata, ki je v sodelovanju z Javnim podjetjem Ljubljanska parkirišča in tržnice, d.o.o. potekala v Ljubljani pri Mesarskem mostu, so se v objektiv  nasmehnili zaposleni v podjetju HOFER, HOFERjevi vplivneži in predstavnice programa Botrstvo v Sloveniji.


Sedem sezon dobrodelnih Nasmeškotkov

Nasmeškotek je dobrodelni piškotek, ki ima čarobno moč, da pričara nasmeh na obraz tistemu, ki ga podari, tistemu, ki ga prejme, hkrati pa še mladostnikom iz socialno šibkejših družin pod okriljem Dijaškega sklada programa Botrstvo v Sloveniji. Del sredstev od prodaje Nasmeškotka HOFER namreč namenja Botrstvu.

Projekt Nasmeškotek smo prvič predstavili leta 2017 v okviru lastne iniciative Danes za jutri. Slastni piškoti, zapakirani v okolju prijazno embalažo, so takrat prvič nastali v ustvarjalnici družinskih dobrot z več kot 25-letno tradicijo, pri dolgoletnem HOFERjevem dobavitelju – družinski keksarni Delakorda, kjer jih s ponosom še danes pečejo in krasijo - in to z naravnimi barvili.

V sedmih letih skupni znesek doniranih sredstev, zbranih s prodajo dobrodelnih Nasmeškotkov, znaša že  120.000 evrov

Iz leta v leto delimo nasmehe.

Nasmeškotek pečemo že od leta 2017. Skozi leta pa se je spreminjala tudi njihova podoba.

Nasmeškotek pomaga. Z njim pomagate tudi vi.

Dijaški sklad programa Botrstvo je v letu 2023 pomagal 140 dijakom, ki zaradi materialne stiske sicer ne bi mogli bivati v dijaškem domu, s tem pa tudi ne obiskovati želenih srednješolskih programov.