Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Vaje na blazini za krepitev telesa

Ukvarjanje s športom je pomembno za zdravje, vitalnost in dobro počutje. Poleg telesa z redno vadbo krepimo tudi imunski sistem.
Tukaj predstavljamo nekaj vaj s katerimi boste okrepili celo telo. Vaje lahko izvajate doma, edino kar potrebujete je malce prostora in blazine.

IZPADNI KORAK
za krepitev mišic nog in zadnjice

Stojimo vzravnano, stopala so vzporedno in v širini ramen, roke pa uprte v bokih. Z desno nogo počasi stopimo nazaj, tako da v kolenu dosežemo kot 90°. Teža je na sprednji nogi, stopalo zadnje noge je na prstih. Hrbet naj ostane vzravnan, pogled usmerjen naprej, vrat pa v podaljšku hrbtenice. Vrnemo se v začetni položaj in ponovimo z drugo nogo. Med spuščanjem vdihnemo, med dvigovanjem pa izdihnemo.

POČEP
za krepitev mišic nog in zadnjice

Stojimo vzravnano s stopali vzporedno v širini ramen in rokami ob telesu. Počasi se spuščamo do pravokotnega položaja v kolenih, dokler ni stegnenica vzporedna s tlemi. Pri spustu roke sočasno iztegnemo predse, pri čemer smo pozorni, da je pogled usmerjen naprej, hrbet vzravnan, trup stabilen, vrat pa v podaljšku hrbtenice. Stopala so ves čas giba v celoti na tleh. Počasi se vrnemo v začetni položaj. Med spuščanjem vdihnemo, med dvigovanjem pa izdihnemo.

STRANSKA DESKA ALI PLANK
za krepitev trebušnih, hrbtnih, prsnih, ramenskih, stegenskih in zadnjičnih mišic

Uležemo se na desni bok, desno podlaket položimo pod ramo, levo roko pa upremo v bok. Nogi sta vzporedno iztegnjeni, leva noga je v stiku z desno, pogled usmerjen naprej, vrat pa v podaljšku hrbtenice. Iz tega položaja dvignemo bok, tako da od rame do pet tvorimo ravno linijo. Dihamo umirjeno in enakomerno. Ponovimo še na drugi strani.

DESKA ALI PLANK
za krepitev trebušnih,hrbtnih, prsnih, ramenskih, stegenskih in zadnjičnih mišic

Z iztegnjenimi rokami in nogami ter vzravnanim trupom se dvignemo od podlage. Noge so v širini bokov, pogled usmerjen naprej, vrat v podaljšku hrbtenice. Stisnemo trebušne mišice, zadnjico ter stegenske mišice, trtico potisnemo navzdol in poravnamo hrbtenico. Telo ohranjamo v ravni liniji ter dihamo umirjeno in enakomerno.