Široki rezanci s kozicami v kremni omaki s penino
Okusne testenine s kozicami v kremni smetanovi omaki, ki ji dodamo penino. Kosilo bo pripravljeno v samo pol ure. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- mediteranske predjedi LOMEE
- 400 g testenin GOURMET
- 100 g čebule
- 400 g kozic ALMARE SEAFOOD
- 100 g čajnega masla MILFINA
- 400 ml penine Silver Pearls vinske kleti RADGONSKE GORICE
- 200 ml smetane za kuhanje MILFINA
- sol
- poper LE GUSTO
- malo limoninega soka
- bazilika LE GUSTO
Priprava
- Najprej skuhamo testenine na način al dente. Medtem ko se testenine kuhajo, olupimo čebulo, jo na drobno sesekljamo in jo skupaj s kozicami popražimo na maslu. Kozice nato odstranimo iz ponve, praženo čebulo, ki je ostala v ponvi, pa zalijemo s penino in smetano za kuhanje. Tako pripravljeno omako pokuhamo, nato damo kozice nazaj v ponev. Na hitro zavremo in začinimo s poprom, soljo in malo limoninega soka.
- Rezance odcedimo, damo v skledo in vmešamo kozice v kremni omaki s penino. Okrasimo z malo posušene bazilike.
- K testeninam s kozicami v kremni omaki s penino se kot predjed odlično podajo mediteranske predjedi.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.