Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 12 porcij

Za pomako:

  • 1 bio paradižnik
  • 1 šopek bio peteršilja
  • 1 šopek bio drobnjaka
  • 150 g smetane za kuhanje
  • 150 g jogurta s 3,5 % maščobe
  • poper

Za polpete:

  • 200 g korenja
  • 300 g krompirja
  • 3 jedilne žlice gladke moke
  • 1 jedilna žlica krušnih drobtin
  • 2 bio jajci
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • malo mletega muškatnega oreščka
  • 9 jedilnih žlic sončničnega olja OSANA

Priprava

  1. Najprej se lotimo priprave pomake. Paradižnik narežemo na 4 kose, odstranimo semena in ga narežemo na majhne koščke. Peteršiljeve lističe osmukamo s stebel in jih drobno sesekljamo, drobnjak pa narežemo na kolobarčke. Zelišča in koščke paradižnika stresemo v skledo, primešamo navadno smetano za kuhanje (crème fraîche) in jogurt ter začinimo s soljo in poprom.
  2. Za polpete najprej na grobo naribamo olupljen krompir in korenje. Dodamo moko, krušne drobtine in jajci ter premešamo. Nato še posolimo, popopramo in začinimo z muškatnim oreškom. Iz nastale mase oblikujemo 12 polpet.
  3. V ponvi segrejemo olje. Polpete pečemo približno 3-4 minute pri srednji temperaturi, dokler niso na obeh straneh lepe zlatorjave barve. Položimo jih na papirnato brisačo, da vpije odvečno maščobo, in postrežemo skupaj s pomako.