Polpete iz korenja in krompirja
Vegetarijanski polpeti iz krompirja in korenja. Jogurt, paradižnik in drobnjak pa so odlične sestavine za omako. Zdravo kosilo, ki je nared v izredno kratkem času. Podroben opis spodaj
Sestavine za 12 porcij
Za pomako:
- 1 bio paradižnik
- 1 šopek bio peteršilja
- 1 šopek bio drobnjaka
- 150 g smetane za kuhanje
- 150 g jogurta s 3,5 % maščobe
- poper
Za polpete:
- 200 g korenja
- 300 g krompirja
- 3 jedilne žlice gladke moke
- 1 jedilna žlica krušnih drobtin
- 2 bio jajci
- sol
- poper LE GUSTO
- malo mletega muškatnega oreščka
- 9 jedilnih žlic sončničnega olja OSANA
Priprava
- Najprej se lotimo priprave pomake. Paradižnik narežemo na 4 kose, odstranimo semena in ga narežemo na majhne koščke. Peteršiljeve lističe osmukamo s stebel in jih drobno sesekljamo, drobnjak pa narežemo na kolobarčke. Zelišča in koščke paradižnika stresemo v skledo, primešamo navadno smetano za kuhanje (crème fraîche) in jogurt ter začinimo s soljo in poprom.
- Za polpete najprej na grobo naribamo olupljen krompir in korenje. Dodamo moko, krušne drobtine in jajci ter premešamo. Nato še posolimo, popopramo in začinimo z muškatnim oreškom. Iz nastale mase oblikujemo 12 polpet.
- V ponvi segrejemo olje. Polpete pečemo približno 3-4 minute pri srednji temperaturi, dokler niso na obeh straneh lepe zlatorjave barve. Položimo jih na papirnato brisačo, da vpije odvečno maščobo, in postrežemo skupaj s pomako.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.