Pikantne kozice s papriko in paradižnikom
Odličen recept za vse ljubitelje pikantne morske hrane. Pripravite kombinacijo kozic, paprike, čilija in riža. Kosilo ali večerjo boste pripravili v samo 30 minutah. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 250 g zamrznjenih kozic
- 250 g basmati riža
- 1 rdeča paprika
- 1 rumena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 koromač
- 0,5 čilija
- 150 g češnjevega paradižnika
- 4 jedilne žlice oljčnega olja
- 100 ml sladke smetane
- 1 strok česna
- sol
- poper
Priprava
- Kozice odtalimo. Riž skuhamo po navodilih z embalaže. Papriko razpolovimo, odstranimo semena in narežemo na trakce. S koromača odstranimo zelene vršičke in jih damo na stran za dekoracijo. Gomolj prerežemo na pol. Spodnji, trši del gomolja odstranimo, preostali polovici pa narežemo na trakce. Čili fino sesekljamo. Paradižnik prerežemo na pol.
- V ponvi na oljčnem olju prepražimo kozice. Nato jih vzamemo iz ponve in damo na stran. V isti ponvi prepražimo še narezano papriko in koromač, dodamo čili in zalijemo s sladko smetano. Na hitro pokuhamo, solimo in popramo. Nato v omako vmešamo pečene kozice in paradižnik. Postrežemo z rižem in okrasimo z zelenimi vršički koromača, ki smo jih dali na stran.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.