Pečen krompir s papriko
Krompir in paprika - odlična kombinacija za vegetraijansko jed ali prilogo ob nedeljskem kosilu. Podroben opis spodaj
Sestavine za 5 porcij
Sestavine:
- 1 kg krompirja
- 5 jedilnih žlic oljčnega olja
- 2 rdeči papriki
- 2 rumeni papriki
- 2 zeleni papriki
- 3 čebule
- 2 stroka česna
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 125 g rukole
- sol
- poper
Za jogurtovo omako:
- 50 g pesta
- 150 g navadnega jogurta
- sol
- poper
Priprava
Krompir in zelenjava:
- Opran krompir prerežemo na pol, damo v veliko skledo in pokapljamo z oljčnim oljem.
- Nato ga nadevamo v pekač in pečemo približno 20 minut pri 200 °C (oz. 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka).
- Medtem pripravimo zelenjavo. Papriko narežemo na koščke, čebulo na kolobarje in česen na rezine. Očistimo paradižnik.
- Ko je krompir napol pečen, dodamo v pekač tudi pripravljeno zelenjavo, solimo, popramo in pečemo še 20 minut.
Omaka:
- Medtem pripravimo omako. Zmešamo pesto in jogurt ter po okusu začinimo s soljo in poprom.
Postrežemo:
- Tik preden jed postrežemo, na krožnike razporedimo oprano rukolo.
- Čez nadevamo pečen krompir in zelenjavo.
- Postrežemo z jogurtovim prelivom.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.