Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 5 porcij

Sestavine:

  • 1 kg krompirja
  • 5 jedilnih žlic oljčnega olja
  • 2 rdeči papriki
  • 2 rumeni papriki
  • 2 zeleni papriki
  • 3 čebule
  • 2 stroka česna
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 125 g rukole
  • sol
  • poper

Za jogurtovo omako:

  • 50 g pesta
  • 150 g navadnega jogurta
  • sol
  • poper

Priprava

Krompir in zelenjava:

  1. Opran krompir prerežemo na pol, damo v veliko skledo in pokapljamo z oljčnim oljem.
  2. Nato ga nadevamo v pekač in pečemo približno 20 minut pri 200 °C (oz. 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka).
  3. Medtem pripravimo zelenjavo. Papriko narežemo na koščke, čebulo na kolobarje in česen na rezine. Očistimo paradižnik.
  4. Ko je krompir napol pečen, dodamo v pekač tudi pripravljeno zelenjavo, solimo, popramo in pečemo še 20 minut.

Omaka:

  1. Medtem pripravimo omako. Zmešamo pesto in jogurt ter po okusu začinimo s soljo in poprom.

Postrežemo:

  1. Tik preden jed postrežemo, na krožnike razporedimo oprano rukolo.
  2. Čez nadevamo pečen krompir in zelenjavo.
  3. Postrežemo z jogurtovim prelivom.