Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

Za mesne kroglice:

  • 1 bio čebula NATUR AKTIV
  • 3 stroki česna
  • 600 g bio govejega mletega mesa NATUR AKTIV
  • 1 bio jajce NATUR AKTIV
  • 3 jedilne žlice drobtin HAPPY HARVEST
  • 2 jedilni žlici svežega peteršilja
  • sol in poper po okusu

Za omako:

  • 1 bio čebula NATUR AKTIV
  • 1 čajna žlička kristalnega sladkorja HAPPY HARVEST
  • 1 bio korenje NATUR AKTIV
  • 0,5 stebla zelene
  • 0,5 bio podolgovate rdeče paprike NATUR AKTIV
  • 3 stroki česna
  • 1 pločevinka bio pelatov NATUR AKTIV
  • 200 ml jušne osnove
  • 2 bio mocareli NATUR AKTIV
  • svež peteršilj
  • sol in poper po okusu
  • origano LE GUSTO
  • 1 jedilna žlica olja

Za prilogo:

  • 2 skodelici bio riža NATUR AKTIV
  • 1 cup zamrznjenega graha
  • sol

Priprava

Mesne kroglice:

  1. Čebulo drobno sesekljamo in jo v ponvi popražimo na žlici olja, da postekleni in se zlato zapeče. Dodamo še drobno sesekljan česen in ga popražimo, da zadiši, nato oboje prestavimo v večjo skledo in ohladimo.
  2. Dodamo bio goveje mleto meso NATUR AKTIV, bio 1 jajce NATUR AKTIV, drobtine, drobno sesekljan peteršilj in začinimo s soljo in poprom po okusu.
  3. Sestavine dobro pregnetemo in pustimo počivati 15 minut, nato iz mase oblikujemo za večji oreh velike kroglice.
  4. Mesne kroglice popečemo v isti ponvi, kjer smo prepražili čebulo. Pečemo jih približno 5 minut, da se z vseh strani zlato zapečejo.
  5. Pečene kroglice vzamemo iz ponve in damo na toplo (posodo pokrijemo z alu folijo, da kroglice ostanejo na toplem).

Omaka:

  1. V isto ponev sedaj stresemo drobno sesekljano čebulo in jo popražimo, da se zlato zapeče. Dodamo žličko sladkorja, premešamo in nato dodamo še na drobne kocke narezano zeleno, bio korenje NATUR AKTIV in bio podolgovato papriko NATUR AKTIV.
  2. Med mešanjem popražimo, da se zelenjava zmehča, nato dodamo še sesekljan česen. Prilijemo konzervo bio pelatov NATUR AKTIV in dolijemo po potrebi jušno osnovo ter po okusu začinimo s soljo, poprom in origanom.
  3. Pokrito kuhamo na zmernem ognju približno 10 minut, da se sestavine povežejo in zelenjava zmehča, nato s paličnim mešalnikom gladko zmiksamo v omako.
  4. Vanjo nato dodamo mesne kroglice in ponovno kuhamo še približno 10 minut, da se okusi povežejo.
  5. Ko je omaka pripravljena, vanjo nadrobimo bio mocarelo NATUR AKTIV in ponev prestavimo v pečico, ki smo jo predhodno ogreli na 200°C ter pečemo približno 10 minut, da se mocarela raztopi in kroglice zapečejo.

Rizi bizi:

  1. 2 skodelici bio dolgozrnatega riža NATUR AKTIV skuhamo v 4 skodelicah osoljene vode, dokler riž ne popije vode, približno 10 minut.
  2. Nato v riž stresemo zamrznjen grah, premešamo, ogenj ugasnemo in pokrito pustimo počivati še 10 minut.
  3. Kuhan riž razrahljamo z vilico.

Postrežemo:

  1. Mesne kroglice postrežemo s porcijo rizi bizi, naribanim parmezanom in svežim peteršiljem.

Nasvet

  • Za kuho uporabimo ognjevarno ponev, ki jo lahko prestavimo iz štedilnika v pečico. Alternativno kuhane mesne kroglice iz ponve prestavimo v pekač, da dokončamo kuhanje v pečici.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.