Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 5 porcij

Za piščanca z zelenjavo:

  • 1 bio piščanec NATUR AKTIV
  • Začimbna mešanica za pečenega piščanca
  • 4 krompirji
  • 2 čebuli
  • 1 strok česna
  • 2 korenčka
  • pest brstičnega ohrovta
  • 1 cup jušne osnove
  • malo olja
  • sol in poper LE GUSTO
  • 1 jedilna žlica olja

Za rdeče zelje:

  • 1 jedilna žlica sladkorja
  • 0,5 rdeče čebule
  • 0,5 manjše glave rdečega zelja
  • 1 kislo jabolko
  • 1 dl rdečega vina
  • 2 dl zelenjavne jušne osnove
  • sol in poper LE GUSTO
  • 1 jedilna žlica balzamičnega kisa GOURMET

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 200°C. Zelenjavo olupimo in narežemo na večje kose ter jo postavimo na dno pekača. Začinimo s soljo in poprom, pokapamo z malo olja ter dobro premešamo.
  2. Piščanca osušimo in postavimo na delovno površino s prsmi navzdol, da izpostavimo hrbet. S kuhinjskimi škarjami zarežemo ob obeh straneh hrbtne kosti, da jo izrežemo. Potem z ostrim nožem zarežemo po prsnici čez celo dolžino ter ob obeh straneh prsne kosti. Prsno kost potegnemo ven. Piščanca z obeh strani natremo z začimbno mešanico. Postavimo ga s prsmi navzgor čez narezano zelenjavo in potisnemo v ogreto pečico.
  3. Piščanca pečemo približno 1 uro do 1,5 ure. Po 20 minutah pečenja ga rahlo premažemo z oljem, lahko ga tudi prelijemo z manjšo zajemalko jušne osnove. Med pečenjem ga večkrat premažemo s sokom, ki se nabere na dnu pekača. Pečemo ga toliko časa, da se fino rjavo zapeče, meso pa enostavno odstopi od kosti.
  4. Medtem, ko se piščanec peče, pripravimo še rdeče zelje. V posodo damo žličko olja in nanj stresemo sladkor. Približno minuto popražimo, nato dodamo sesekljano čebulo in pražimo, da postekleni. Dodamo narezano zelje (bolj drobno bo narezano, prej bo kuhano), dobro premešamo in pokrito podušimo 5 do 10 minut. Občasno premešamo, nato k zelju vmešamo še naribano jabolko. Zalijemo z vinom, ter začinimo s soljo in poprom po okusu. Na nizkem ognju pokrito počasi kuhamo, dokler se zelje ne omehča. Občasno premešamo in po potrebi po zajemalkah zalivamo z jušno osnovo – dodamo jo vsakič, ko nam zelje deluje suho. 5 minut pred koncem kuhanja vlijemo še balzamični kis in dobro premešamo.
  5. Pečenega piščanca vzamemo iz pečice in pustimo počivati 5 minut, nato postrežemo skupaj s pečeno zelenjavo, dušenim zeljem in kozarcem vina.

Nasvet

  • Če je vaš krompir trši in potrebuje dolgo peko, ga pred peko za 5 minut blanširajte v vroči osoljeni vodi.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.