Kruh s sirom raclette iz ponve
Gratiniran kruh s sirom raclette. Ko nam primanjkuje časa, ampak bi vseeno pripravili okusno kosilo. Podroben opis spodaj
Sestavine za 6 porcij
- 2 manjši čebuli
- 150 g sira raclette
- 200 g narezanega dimljenega pršuta KRAS
- 1 jedilna žlica čajnega masla MILFINA
- malo peteršilja
- 7 bio jajc NATUR AKTIV
- 7 rezin temne štruce OKUS PODEŽELJA
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
Priprava
- Pečico z vključenim zgornjim gretjem segrejemo na 210 °C. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine, sir raclette pa grobo naribamo. V vroči ponvi popečemo pršut in ga nato preložimo na krožnik. V isti ponvi razpustimo maslo, dodamo čebulo in pustimo, da počasi postekleni. Nato primešamo sesekljan peteršilj, solimo in popramo ter vse skupaj spet vzamemo iz ponve. V isto ponev nazadnje ubijemo še jajca in jih pri nizki temperaturi pečemo toliko časa, da se beljak strdi, rumenjak pa ostane še mehek. Na koncu solimo.
- Na obeh straneh dobro popečemo rezine kruha, jih razporedimo po pekaču ter obložimo s pršutom, jajcem in čebulo. Na koncu potresemo še s sirom. Pekač postavimo za približno 5 minut v pečico, da jed gratinira, nato jo še popopramo.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.