Opozarjamo, da se s predvajanjem videoposnetka podatki posredujejo zadevnemu ponudniku storitev. Dodatne informacije o tem lahko najdete v naši Politiki zasebnosti.
Opozarjamo, da se z aktivacijo teh gumbov omogoči njihova uporaba. V primeru uporabe gumbov, se vaši osebni podatki posredujejo zadevnemu ponudniku storitev. Dodatne informacije o tem lahko najdete v naši Politiki zasebnosti. Zavezujete se, da pri uporabi teh storitev nikomur ne boste pošiljali nezaželenih oglasov.
Sestavine za 4 osebe
1 svinjska rebra s kožo
1 clove(strok) česna
300 ml vode (lahko tudi polovico belega vina in polovico vode)
Rebra na vseh straneh naoljimo, jih položimo v naoljen pekač in jih natremo s kumino. Pustimo počivati cca 30–60 min.
Pečico ogrejemo na 160 °C. Dodamo česen in polovico tekočine ter na najnižji rešetki v pečici pečemo, dokler ne dosežemo središčne temperature 75–80 °C. To lahko traja od 60–90 minut.
Po tem času dodamo preostalo tekočino in temperaturo zvišamo na 250 °C. Ko dodajamo tekočino, je ne prelivamo preko kože, ker sicer ne bo hrustljava. Kožo lahko rahlo dosolimo in pečemo, dokler ne postane hrustljava (cca. 15–20 min). Pečico izključimo, odpremo vrata in pustimo, da meso počiva 10 min.
Pečenkin sok po potrebi dosolimo in popramo. S tem prelijemo rebra, ki smo jih razrezali na rezine.
Nasvet
Meso je že rahlo soljeno, zaradi tega ga pri pripravi ni treba dodatno soliti.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.
Prijava
E-poštni naslov in geslo se ne ujemata. Prosimo, preverite svoj vnos. Vaše geslo morda ne ustreza našim novim varnostnim zahtevam. V tem primeru kliknite »Ste pozabili geslo?« in ustvarite novega.
Dostop do vašega profila je bil začasno onemogočen. Prosimo, poskusite kasneje.
Vaš profil še ni aktiviran.
Preverjanje ni uspelo
Ali:
Opozarjamo, da se z aktivacijo teh gumbov omogoči njihova uporaba. V primeru uporabe gumbov, se vaši osebni podatki posredujejo zadevnemu ponudniku storitev. Dodatne informacije o tem lahko najdete v naši Politiki zasebnosti.