Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 osebe

  • 1 svinjska rebra s kožo
  • 1 clove(strok) česna
  • 300 ml vode (lahko tudi polovico belega vina in polovico vode)
  • kumina
  • sol
  • poper

Priprava

  1. Rebra na vseh straneh naoljimo, jih položimo v naoljen pekač in jih natremo s kumino. Pustimo počivati cca 30–60 min.
  2. Pečico ogrejemo na 160 °C. Dodamo česen in polovico tekočine ter na najnižji rešetki v pečici pečemo, dokler ne dosežemo središčne temperature 75–80 °C. To lahko traja od 60–90 minut.
  3. Po tem času dodamo preostalo tekočino in temperaturo zvišamo na 250 °C. Ko dodajamo tekočino, je ne prelivamo preko kože, ker sicer ne bo hrustljava. Kožo lahko rahlo dosolimo in pečemo, dokler ne postane hrustljava (cca. 15–20 min). Pečico izključimo, odpremo vrata in pustimo, da meso počiva 10 min.
  4. Pečenkin sok po potrebi dosolimo in popramo. S tem prelijemo rebra, ki smo jih razrezali na rezine.

Nasvet

  • Meso je že rahlo soljeno, zaradi tega ga pri pripravi ni treba dodatno soliti.