Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Spoznajte svežo izbiro

Svežina – v vsakem trenutku in vseh prehranskih kategorijah

KRUH

  • Kruh in pekovski izdelki so pri nas sveži čisto vsak dan, saj jih pečemo sproti in še tople takoj ponudimo na naših policah.
  • Kako prepoznate svež kruh? Že od daleč ga izdaja prijeten vonj, od blizu pa ga prepoznate po čvrsti rumenkasto-rjavi skorji ter rahli in elastični sredici. 

SADJE IN ZELENJAVA

  • Sadje in zelenjava sta pri nas sveža že na prvi pogled. Brokoli, ananas, jabolko ali katerikoli drug izdelek zjutraj na naših policah postrežemo še popolnoma svež in v količini, ki jo lahko prodamo v enem dnevu. Čeprav kakšen od izdelkov lahko do večera sicer že poide, to pomeni, da pri nas ni skladiščenja niti zavržene hrane. Samo vsak dan bolj sveži izdelki …
  • Kako prepoznate sveže sadje in zelenjavo? V svežino izdelkov ste lahko najbolj prepričani, če posegate po lokalnem ter sezonskem sadju in zelenjavi. Vedno je pametno preveriti tudi poreklo, označeno kakovost, čvrstost in (živo) barvo izdelka. Svežo listnato zelenjavo prepoznamo po čvrstih in lepih listih, kumare in paradižnike po čvrstosti sadeža, sveža jabolka pa po barvi, čvrstosti in po tem, da niso potemnela.

RIBE

  • Ribe in ostala ponudba drugih darov morja je pri nas sledljiva in temelji na sodelovanju z organizacijo WWF, ki nam svetuje glede odgovorne nabave rib. Točen izvor in način vzreje vsakega morskega izdelka – tako iz malih lokalnih ribogojnic kot dobaviteljev iz tujine – lahko tudi sami preverite na spletni strani Check your product.
  • Kako prepoznate sveže ribe? Sveža riba ima zelo blag vonj ter svetle in jasne oči. Če so te motne ali pa ima riba vonj po amonijaku, verjetno ni sveža ali pa je celo pokvarjena. Pri lososu lahko poleg vonja preverite še barvo. Svež losos mora biti svetlo roza ali oranžne barve. Če je losos bled in neizrazite barve, je po vsej verjetnosti pokvarjen.

MESO

  • Meso pri nas ostaja sveže dlje časa, saj je v vakuumskem pakiranju dobro zaščiteno pred zunanjimi vplivi. Dobavljamo ga od lokalnih ponudnikov, kar skrajša njegovo dostavno pot ter pripomore k boljšemu končnemu okusu.
  • Kako prepoznate sveže meso? Bodite pozorni, da je bilo meso pakirano isti dan ali največ dan pred nakupom. Na pakirano meso pritisnite s prstom, če se to takoj vrne v prvotno stanje, brez vdolbine, je to znak, da je meso sveže. Pomembno je tudi, da pakirano meso ne leži v krvavi vodi, saj ta običajno pomeni, da je meso staro. 

Bogata ponudba je naša prednost. Svežina je naša kakovost.