Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 2 skodelici basmati riža
  • 400 g piščančjih filejev
  • 2 korenčka
  • 2 bučki
  • 2 mladi čebuli
  • 40 ml sojine omake
  • 80 ml jušne osnove iz kokošje jušne kocke
  • repično olje
  • sol
  • poper

Priprava

  1. Riž prelijemo s 4 skodelicami vode, solimo in zavremo. Posodo pokrijemo in riž pri nizki temperaturi v skladu z navodili na embalaži kuhamo tako dolgo, da je kuhan in da je vsa tekočina povrela. Med kuhanjem ga večkrat rahlo premešamo.
  2. Korenček, bučko in mlado čebulo narežemo na tanke rezine, nato pa na manjše trakove narežemo še piščančje fileje, ki jih solimo in popramo. V voku ali ponvi močno segrejemo olje in najprej popražimo piščančje trakove. Dodamo zelenjavo, na hitro popražimo in po želji dodamo še sojino omako. Zalijemo z jušno osnovo, zavremo in odstavimo.