Zelenjavni vok s piščančjimi rezinami
Kosilo, ki je zelo okusno in enostvno za pripravo. Zelenjava s piščancem iz voka, za prilogo pa kuhan riž. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 2 skodelici basmati riža ALINO
- 400 g piščančjih filejev OKUS PODEŽELJA
- 2 korenčka
- 2 bučki
- 2 mladi čebuli
- 40 ml sojine omake Asia (po želji)
- 80 ml jušne osnove iz kokošje jušne kocke LE GUSTO
- repično olje OSANA
- sol
- poper LE GUSTO
Priprava
- Riž prelijemo s 4 skodelicami vode, solimo in zavremo. Posodo pokrijemo in riž pri nizki temperaturi v skladu z navodili na embalaži kuhamo tako dolgo, da je kuhan in da je vsa tekočina povrela. Med kuhanjem ga večkrat rahlo premešamo.
- Korenček, bučko in mlado čebulo narežemo na tanke rezine, nato pa na manjše trakove narežemo še piščančje fileje, ki jih solimo in popramo. V voku ali ponvi močno segrejemo olje in najprej popražimo piščančje trakove. Dodamo zelenjavo, na hitro popražimo in po želji dodamo še sojino omako. Zalijemo z jušno osnovo, zavremo in odstavimo.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.