Zelenjavna rižota
Porabite sezonsko zelenjavo in pripravite okusno in zdravo jed. Recept za zelenjavno rižoto, ki je primerna tudi za vegetarijance. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 2 jedilni žlici oljčnega olja CASTELLO
- 250 g parboiled riža ALINO
- 1 jedilna žlica paradižnikove mezge CARLONI
- 150 ml suhega belega vina
- 400 ml jušne osnove iz kocke LE GUSTO
- 1 čajna žlička provansalskih zelišč LE GUSTO
- 2 paradižnika
- 1 bučka
- 1 rumena paprika
- 40 g sira Grana Padano CUCINA NOBILE
- sol
- poper LE GUSTO
Priprava
- V ponvi segrejemo oljčno olje in prepražimo na drobno sesekljano čebulo in česen. Dodamo riž in ga med stalnim mešanjem dušimo, da postekleni. Nato dodamo paradižnikovo mezgo in zalijemo z vinom.
- Med kuhanjem postopoma dolivamo jušno osnovo, riž pa vsakič rahlo premešamo.
- Po približno 12 minutah kuhanja na nizki temperaturi primešamo provansalska zelišča in zelenjavo, ki smo jo na drobno sesekljali.
- Čez 4 minute primešamo nariban sir grana padano, nato rižoto odstavimo s štedilnika in jo v pokriti posodi pustimo počivati 2 minuti.
- Preden postrežemo, jo po okusu začinimo s soljo in poprom.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.