Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 2 jedilni žlici oljčnega olja CASTELLO
  • 250 g parboiled riža ALINO
  • 1 jedilna žlica paradižnikove mezge CARLONI
  • 150 ml suhega belega vina
  • 400 ml jušne osnove iz kocke LE GUSTO
  • 1 čajna žlička provansalskih zelišč LE GUSTO
  • 2 paradižnika
  • 1 bučka
  • 1 rumena paprika
  • 40 g sira Grana Padano CUCINA NOBILE
  • sol
  • poper LE GUSTO

Priprava

  1. V ponvi segrejemo oljčno olje in prepražimo na drobno sesekljano čebulo in česen. Dodamo riž in ga med stalnim mešanjem dušimo, da postekleni. Nato dodamo paradižnikovo mezgo in zalijemo z vinom.
  2. Med kuhanjem postopoma dolivamo jušno osnovo, riž pa vsakič rahlo premešamo.
  3. Po približno 12 minutah kuhanja na nizki temperaturi primešamo provansalska zelišča in zelenjavo, ki smo jo na drobno sesekljali.
  4. Čez 4 minute primešamo nariban sir grana padano, nato rižoto odstavimo s štedilnika in jo v pokriti posodi pustimo počivati 2 minuti.
  5. Preden postrežemo, jo po okusu začinimo s soljo in poprom.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.