Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 500 g BIO polnozrnatih pirinih testenin NATUR AKTIV (svedrčki)
  • 4 skodelice mešane solate
  • pest rukole
  • 4 bio paradižniki NATUR AKTIV
  • pest češnjevih paradižnikov
  • 1 BIO paprika NATUR AKTIV
  • 1 rdeča čebula
  • 3 jedilne žlice bio koruze NATUR AKTIV
  • 1 zavoj bio feta sira NATUR AKTIV
  • 1 bio avokado NATUR AKTIV
  • 3 jedilne žlice bio oljčnega olja NATUR AKTIV
  • 2 jedilni žlici balzamičnega kisa
  • sok polovice BIO limone NATUR AKTIV
  • sol
  • poper

Priprava

  1. Testenine skuhamo v loncu osoljene vode. Ko so kuhane, jih odcedimo, speremo pod mrzlo tekočo vodo in popolnoma ohladimo.
  2. Solato operemo in osušimo, paradižnike, papriko in čebulo razrežemo. Feto nadrobimo in avokado narežemo na rezine.
  3. V lonček z navojem vlijemo olje, balzamični kis, limonin sok in začinimo s soljo in poprom.
  4. V veliko skledo postavimo solato, testenine in rukolo. Dodamo narezano zelenjavo: paradižnike, papriko, čebulo in koruzo. Vse skupaj dobro premešamo.
  5. Čez solato nadrobimo feta sir in dodamo rezine avokada ter vse skupaj prelijemo s solatnim prelivom. Postrežemo hladno.

Nasvet

  • Solato lahko nesemo tudi s seboj v službo, saj služi kot odlična malica, le shraniti jo moramo nekoliko drugače. V posodo ali kozarec za vlaganje najprej nalijemo solatni preliv. Nato dodamo čez testenine, narezano zelenjavo in feta sir. Nazadnje dodamo na vrh še zeleno solato in rukolo. Nič ne premešamo, ampak to storimo tik pred serviranjem, da solata ne ovene. Ravno tako pred serviranjem dodamo še avokado, ki sicer hitro oksidira.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.