Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 8 porcij

  • 4 ovseni piškoti brez sladkorja
  • 200 g bio skute NATUR AKTIV
  • 0,5 bio kisle smetane NATUR AKTIV
  • 1 vanilijev sladkor
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 3 jedilne žlice bio kokosovega sladkorja NATUR AKTIV
  • 1 lupinica bio limone NATUR AKTIV
  • 1 zavitek listnatega testa
  • 1 jedilna žlica moke HAPPY HARVEST
  • 200 g borovnic
  • 2 jedilni žlici masla

Priprava

  1. Piškote zdrobimo v drobtine.
  2. V skledi zmešamo skuto, kislo smetano, vanilijev sladkor, cimet, kokosov sladkor in limonino lupinico.
  3. Listnato testo vzamemo iz embalaže, ga ločimo od peki papirja, rahlo pomokamo in postavimo nazaj na peki papir.
  4. Skutni nadev premažemo čez spodnjo polovico testa po dolgi stranici. Na robovih pustimo približno 0.5 centimetra testa brez nadeva.
  5. Po vrh potresemo zdrobljene piškote in borovnice.
  6. Levi in desni rob testa prepognemo čez nadev, nato pa na vrh potegnemo še zgornji rob testa in vse robove dobro zapremo.
  7. Testo premažemo s stopljenim maslom in z ostrim nožem zarežemo.
  8. Zavitek potisnemo v ogreto pečico in pečemo 12 minut pri 200°C, nato pa temperaturo znižamo na 180°C in pečemo še približno 15 minut, oziroma tako dolgo, da se zavitek zlato rjavo zapeče.
  9. Pečen zavitek vzamemo iz pečice in ga ohladimo.
  10. Pred serviranjem ga posujemo s sladkorjem v prahu.
  11. Še več slastnih receptov si oglejte na @vibrantplate.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.