Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 2 porciji

  • 6 žar klobasic
  • 0,5 kg mladega krompirja
  • 2 papriki
  • 1 rdeča čebula
  • 1 bučka
  • 1 mlada čebula
  • sol in poper po okusu
  • rožmarin
  • žar omaka

Priprava

  1. Krompir operemo, po potrebi razpolovimo in skuhamo v loncu osoljene vode skoraj do mehkega. Ko je kuhan, ga odcedimo in pustimo 5 minut ohlajati. Ohlajen krompir razrežemo. Segrejemo večjo ponev in krompir na maščobi popečemo, da se zlato zapeče. Po okusu začinimo s soljo.⁠
  2. Žar ali žar ponev segrejemo in na njej popečemo klobasice. Ko so pečene, jih vzamemo z ognja in damo na stran.⁠
  3. V žar ponev zdaj stresemo narezano zelenjavo: papriko, bučko in čebulo. Pokapamo z oljem, dodamo rožmarin, dobro premešamo in na višji temperaturi pražimo, da se zelenjava zapeče in zmehča. Po potrebi jo večkrat premešamo, tik pred koncem peke pa začinimo s soljo in poprom. Pečeno zelenjavo vzamemo iz ponve.⁠
  4. Pečeni krompirček, klobasice in zelenjavo takoj postrežemo. Za prilogo ponudimo katero od slastnih žar omakic BBQ, npr. začinjeno gorčico in omako za klobase.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.