Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 3 rdeče paprike
  • 3 rumene paprike
  • 3 zelene paprike
  • 2 stroka česna
  • 2 lovorjeva lista
  • 10 vejic svežega timijana
  • ekstra deviško oljčno olje
  • sol
  • poper

Priprava

  1. Paprike razpolovimo in odstranimo semena. Dno pekača prekrijemo s papirjem za peko in nanj položimo papriko, tako da votlo stran obrnemo navzdol. Pečemo v pečici na zgornji rešetki pri najvišji temperaturi. Medtem olupimo česen in ga narežemo na tanke lističe. Ko paprika ob robovih rahlo počrni, jo vzamemo iz pečice, še vročo oplaknemo pod hladno vodo ter damo na stran, da se ohladi. Nato jo olupimo in narežemo na koščke.
  2. Olupljene koščke paprike damo v plitvo posodo. Dodamo še česen, lovorjeva lista in svež timijan, začinimo s soljo in poprom ter prelijemo z oljčnim oljem, tako da je vsa zelenjava prekrita. Čez noč postavimo na hladno, da se okusi prepojijo. K vloženi papriki se odlično poda sveže pečena ciabatta z olivami OKUS TRADICIJE.