Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

Testeninska solata:

  • 500 g bio pirinih peresnikov NATUR AKTIV
  • 1 rumena paprika, narezana na kocke
  • 50 g praženih sončničnih semen
  • 0,5 šopka bazilike, grobo natrgane
  • 50 g rukole
  • 50 g sira Parmigiano Reggiano PRIMIS, naribanega
  • 10 češnjevih paradižnikov, razpolovljenih

Marinada:

  • 1 čajna žlička sladkorja HAPPY HARVEST
  • 0,5 čajne žličke soli PIRANSKE SOLINE
  • 40 ml belega vinskega kisa
  • 50 ml bio oljčnega olja NATUR AKTIV
  • 350 ml paradižnikove omake za testenine (sugo) CARLONI
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO

Priprava

  1. Peresnike skuhamo na zob po navodilih na embalaži in jih odcedimo. Nekaj vode, v kateri so se kuhali, prihranimo za pozneje.
  2. Vse sestavine za marinado zmešamo in dodamo še toplim peresnikom, nato jih ohlajamo 30 minut. Vmes jih občasno premešamo. Če postanejo presuhi, jim dodamo nekaj prihranjene vode.
  3. Na koncu primešamo papriko, sončnična semena, baziliko in rukolo ter solato posolimo in popopramo.
  4. Stresemo jo v servirno skledo in potresemo z naribanim sirom.

Nasvet

  • Solata je izvrstna tudi z drugimi testeninami iz naše ponudbe.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.