Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 2 porciji

  • 4 jedilne žlice bio lanenih semen
  • 12 jedilnih žlic vode
  • 80 g gladke pšenične moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 150 ml bio sojinega napitka
  • kokosovo maslo (za pečenje)
  • 1 jedilna žlica rozin sultanin
  • 2 jedilni žlici sladkorja v prahu

Priprava

  1. Lanena semena zmeljemo v kavnem mlinčku in jih stresemo v posodo z vodo. Mešamo, da nastane želatinasta zmes.
  2. Počasi dodajamo moko, pecilni prašek in sojin napitek ter pazljivo premešamo, da dobimo gladko maso.
  3. V ne prevroči ponvi razpustimo kokosovo maslo. Prej pripravljeno maso zlijemo v ponev, po vrhu razporedimo rozine in pustimo, da se spodnja stran zlato zapeče.
  4. Previdno obrnemo in zlato zapečemo še drugo stran.
  5. Pečen praženec razkosamo z vilicami in potresemo s sladkorjem v prahu.