Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 8 porcij

Za biskvit:

  • 2,5 skodelici moke
  • 1 cup kristalnega sladkorja
  • 1 cup kakava v prahu
  • 1 čajna žlička jedilne sode bikarbone
  • 0,5 čajne žličke soli
  • 1 cup rastlinskega mleka
  • 1 cup vode
  • 0,6 skodelice olja za peko
  • 1 jedilna žlica ekstrakta vanilije
  • 2 jedilni žlici jabolčnega kisa

Za nadev:

  • 350 g češenj
  • 0,5 jedilne žlice soka bio limone
  • 2 jedilni žlici bio kokosovega sladkorja
  • 1 čajna žlička jedilnega škroba
  • 2 jedilni žlici vode
  • 1 čajna žlička ruma (po želji)

Za kremo:

  • 2 pločevinki kokosovega mleka
  • 1 čajna žlička ekstrakta vanilije
  • 2 jedilni žlici sladkorja v prahu

Za dekoracijo:

  • pest svežih češenj
  • kos temne čokolade

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač za torto (premera 20–22 cm) namastimo in pomokamo.

Priprava biskvita:

  1. V večji skledi gladko zmešamo moko, sladkor, kakav v prahu, sodo bikarbono, pecilni prašek in sol. Pazimo, da ne ostanejo grudice (lahko tudi presujemo skozi cedilo).
  2. V drugi skledi zmešamo mleko, vodo, olje in vaniljo. Mokre sestavine dodamo suhim in premešamo, a ne preveč, le toliko, da nastane gladka zmes. Nazadnje med sestavine vmešamo še kis, dobro premešamo in testo vlijemo v pripravljen pekač (@Vibrantplate sta testo razdelila na tri dele in spekla vsako plast biskvita posebej).
  3. Pekač potisnemo v ogreto pečico in pečemo od 30 do 35 minut. Ali je biskvit pečen, preverimo z zobotrebcem, ki mora ostati gladek, brez ostankov testa.
  4. Pečen biskvit vzamemo iz pečice. 10 minut ga ohlajamo v pekaču, potem pa ga vzamemo iz njega in popolnoma ohladimo na rešetki. Biskvit dvakrat prerežemo, da dobimo tri plasti.

Priprava češnjevega nadeva:

  1. Češnje izkoščičimo in damo v manjši lonec. Na zmernem ognju jih pokuhamo, da začnejo izločati sok, in dodamo limonin sok ter kokosov sladkor. Kuhamo 5 minut in občasno premešamo.
  2. Ko se češnje zmehčajo, jih pretlačimo. Škrob zmešamo z malo vode, vlijemo k češnjam in kuhamo še od 5 do 10 minut, da se nadev nekoliko zgosti. Iz nadeva odvzamemo par žlic izločenega soka, ga zmešamo z rumom in še s kakšno žlico vode. Vse ohladimo.

Priprava stepene smetane:

  1. Iz ohlajene pločevinke kokosovega mleka odvzamemo gosto kremo, vodo pa pustimo (lahko uporabimo v kakšnem smutiju). Z nastavkom za stepanje smetane z mešalnikom kokosovo kremo puhasto stepemo, da dobimo čvrsto smetano s špičkami. Dodamo še vaniljo in sladkor v prahu ter ponovno stepemo. Smetana bo čvrsta in puhasta. .

Sestavimo torto:

  1. Plast biskvita damo v tortni obroč. Okoli biskvita dodamo še acetatno folijo. Biskvit namočimo z nekaj žlicami češnjevega soka ter ga premažemo s kokosovo kremo. Čez kremo damo nekaj žlic češnjevega nadeva. Ponovimo še z drugo in tretjo plastjo biskvita. .
  2. Torto zaključimo s plastjo kokosove smetane.
  3. Torto postavimo za 2 do 4 ure v hladilnik, da se plasti učvrstijo, nato odstranimo tortni obroč in acetatno folijo. .
  4. Torto okrasimo z nekaj svežimi češnjami in sesekljano temno čokolado ter postrežemo. V hladilniku jo lahko hranimo do 3 dni.

Nasvet

  • Ena skodelica je 230 ml. Za lažjo pripravo tortice svetujemo uporabo tortnega obroča in acetatne folije, ki bosta poskrbela za lepe in ločene plasti nadevov. Biskvit lahko pripravimo tudi dan vnaprej. Ne pozabimo dati kokosovega mleka čez noč v hladilnik, da se bo krema ločila od vode.