Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 8 porcij

  • 3 jedilne žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 1 kg kislega zelja
  • 1 pločevinka rjavega fižola
  • 5 manjših krompirjev
  • ščepec mlete kumine
  • sol in poper
  • 1 čajna žlička paprike v prahu
  • ščepec kajenskega popra
  • 1 lovorjev list

Priprava

  1. Kislo zelje (ali mešanico s kislo repo) predhodno skuhajte in odstavite. Medtem v osoljenem kropu ločeno skuhajte olupljen in na kocke narezan krompir in ga na koncu malo pretlačite.
  2. Čebulo in česen naseklajte ter prepražite na olivnem olju, dodajte kuhano zelje brez tekočine, krompir, fižol in vse začimbe, premešajte ter zalijte s tekočino, ki je ostala od zelja. Po potrebi dodajte še z vodo.
  3. Joto kuhajte 20 minut, da se sestavine povežejo. Solite in poprajte po okusu. Postrezite z ajdovimi žganci.