Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 1 porcijo

  • 250 g moke
  • 70 g sladkorja
  • 100 g mletih mandljev
  • 1 bio limona
  • 210 g margarine
  • 3 zavoji vaniljevega sladkorja
  • 100 g sladkorja v prahu

Priprava

  1. Moko presejemo na delovno površino in na sredini naredimo jamico. Dodamo sladkor, mlete mandlje, sol, malo nastrgane limonine lupine in hladno margarino, narezano na manjše kocke.
  2. Vse skupaj pregnetemo, da nastane gladko testo, ki ga pustimo približno 2 uri počivati v hladilniku.
  3. Iz dobro ohlajenega testa oblikujemo majhne rogljičke, ki jih položimo na pekač, obložen s papirjem za peko.
  4. Rogljičke pečemo 10–12 minut pri 190 °C.
  5. V posodi zmešamo vanilijev sladkor in sladkor v prahu ter v sladkorni mešanici nežno povaljamo še tople rogljičke.