Turške köfte z jogurtovo pomako
Kombinacija mletega mesa, čebule, čilija, kumine in ovsenih kosmičev nam bodo pričarale prave turške okuse. Turške köfte pa se pomaka v okusno jogurtovo pomako z drobnjakom. Podroben opis spodaj
Sestavine za 6 porcij
Za köfte:
- 1 velika čebula
- 2 stroka česna
- 0,5 šopka peteršilja
- 0,5 majhnega rdečega čilija
- 500 g bio govejega mletega mesa NATUR AKTIV
- 1 čajna žlička orientalske kumine
- 1 jedilna žlica finih ovsenih kosmičev KNUSPERONE
- repično olje OSANA za peko
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- 12 lesenih nabodal
Za pomako:
- 1 strok česna
- 100 g polnomastnega jogurta MILFINA
- 100 g kisle smetane MILFINA
- 20 g drobnjaka, drobno sesekljanega
- drobnjaka, drobno sesekljanega
- poper LE GUSTO
Priprava
Köfte:
- Čebulo, česen, peteršilj in čili drobno sesekljamo. V posodi dobro premešamo mleto meso, peteršilj, čebulo, česen, čili, kumino in ovsene kosmiče ter solimo in popramo. Iz mesne zmesi oblikujemo majhne hlebčke in jih nabodemo na nabodala.
- V veliki ponvi segrejemo olje, vanjo položimo nabodala in pečemo pri srednji temperaturi okoli 4–6 minut na obeh straneh.
Pomaka:
- Česen drobno sesekljamo, nato vse sestavine dobro premešamo, solimo in popramo.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.