Turške köfte z jogurtovo pomako
Kombinacija mletega mesa, čebule, čilija, kumine in ovsenih kosmičev nam bodo pričarale prave turške okuse. Turške köfte pa se pomaka v okusno jogurtovo pomako z drobnjakom. Podroben opis spodaj
Sestavine za 6 porcij
Za köfte:
- 1 velika čebula
- 2 stroka česna
- 0,5 šopka peteršilja
- 0,5 majhnega rdečega čilija
- 500 g bio govejega mletega mesa
- 1 čajna žlička orientalske kumine
- 1 jedilna žlica finih ovsenih kosmičev
- repično olje
- sol
- poper
- 12 lesenih nabodal
Za pomako:
- 1 strok česna
- 100 g polnomastnega jogurta
- 100 g kisle smetane
- 20 g drobnjaka, drobno sesekljanega
- drobnjaka, drobno sesekljanega
- poper
Priprava
Köfte:
- Čebulo, česen, peteršilj in čili drobno sesekljamo. V posodi dobro premešamo mleto meso, peteršilj, čebulo, česen, čili, kumino in ovsene kosmiče ter solimo in popramo. Iz mesne zmesi oblikujemo majhne hlebčke in jih nabodemo na nabodala.
- V veliki ponvi segrejemo olje, vanjo položimo nabodala in pečemo pri srednji temperaturi okoli 4–6 minut na obeh straneh.
Pomaka:
- Česen drobno sesekljamo, nato vse sestavine dobro premešamo, solimo in popramo.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.