Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 500 g rezancev tonnarelli s sipinim črnilom GOURMET
  • 50 ml oljčnega olja MINOS
  • 250 g odcejenih mini paprik GOURMET, polnjenih s tunino
  • 280 g grških oliv LYTTOS (izkoščičenih)
  • 0,5 šopka osmukanega timijana
  • 4 tunini fileji (po 100 g)
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • 1 čajna žlička finih začimb v mlinčku GOURMET (sorta: Hot & Spicy)

Priprava

  1. Rezance skuhamo po navodilih na embalaži. Ko jih odcedimo, prihranimo nekaj vode, v kateri so se kuhali. Odcejene vrnemo v lonec. V kozarcu zmešamo 50 ml prihranjene vode in 50 ml oljčnega olja, prelijemo po rezancih in premešamo. Previdno umešamo še polnjene mini paprike, grobo nasekljane olive in timijan. Rezance pokrijemo s pokrovko in pustimo počivati 5–10 minut, občasno jih premešamo.
  2. Oljčno olje segrejemo v veliki ponvi na visoki temperaturi. Tunine fileje na vsaki strani pečemo 30 sekund, tako da znotraj ostanejo še surovi, po okusu pa jih lahko tudi bolj prepečemo.
  3. Rezance naložimo v globoke krožnike in na vrh položimo po en tunin steak. Na koncu steake začinimo z morsko soljo in pekočo začimbno mešanico.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.