Tunin steak s črnimi rezanci
Ste za gurmansko večerjo? Pripravite sočen tunin steak s spremljavo črnih testenin, polnjenih mini paprik in oliv. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 500 g rezancev tonnarelli s sipinim črnilom GOURMET
- 50 ml oljčnega olja MINOS
- 250 g odcejenih mini paprik GOURMET, polnjenih s tunino
- 280 g grških oliv LYTTOS (izkoščičenih)
- 0,5 šopka osmukanega timijana
- 4 tunini fileji (po 100 g)
- sol PIRANSKE SOLINE
- 1 čajna žlička finih začimb v mlinčku GOURMET (sorta: Hot & Spicy)
Priprava
- Rezance skuhamo po navodilih na embalaži. Ko jih odcedimo, prihranimo nekaj vode, v kateri so se kuhali. Odcejene vrnemo v lonec. V kozarcu zmešamo 50 ml prihranjene vode in 50 ml oljčnega olja, prelijemo po rezancih in premešamo. Previdno umešamo še polnjene mini paprike, grobo nasekljane olive in timijan. Rezance pokrijemo s pokrovko in pustimo počivati 5–10 minut, občasno jih premešamo.
- Oljčno olje segrejemo v veliki ponvi na visoki temperaturi. Tunine fileje na vsaki strani pečemo 30 sekund, tako da znotraj ostanejo še surovi, po okusu pa jih lahko tudi bolj prepečemo.
- Rezance naložimo v globoke krožnike in na vrh položimo po en tunin steak. Na koncu steake začinimo z morsko soljo in pekočo začimbno mešanico.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.