Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

Sestavine:

  • 300 g testenin
  • 200 g zelenih špargljev
  • 1 lonček mladega zamrznjenega bio graha NATUR AKTIV
  • 1 rumena paprika
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 8 rezin slanine
  • malo parmezana CUCINA NOBILE
  • 1 glava hrustljave zelene solate

Za preliv:

  • 0,6 lončka majoneze LOMEE
  • 0,6 lončka jogurta MILFINA (3,6 %)
  • 0,6 lončka oljčnega olja
  • 2 jedilni žlici kisa
  • 1 bio limona NATUR AKTIV
  • sol in poper po okusu
  • 0,5 čajne žličke origana
  • 0,5 čajne žličke peteršilja
  • 1 šopek svežega drobnjaka

Priprava

  1. Zavremo lonec osoljene vode in vanjo stresemo izbrane testenine (npr. metuljčke). Kuhamo jih po navodilih na embalaži, da so kuhane na zob (približno 10 minut, odvisno od testenin). Zadnjo minuto kuhanja dodamo še narezane šparglje in zmrznjen grah. Ponovno zavremo, kuhamo minuto ali dve, nato pa vse skupaj odcedimo ter pod tekočo hladno vodo ohladimo. Stresemo v veliko skledo in prelijemo s polovico solatnega preliva. Dodamo še na kocke narezano papriko in na četrtinke narezan paradižnik.
  2. V ponvi popečemo slanino, nato jo ohladimo in narežemo na manjše koščke. Vmešamo v testeninsko solato in dodamo nariban parmezan po okusu.
  3. Solato operemo, odcedimo in narežemo ter vmešamo v testenine.
  4. Na koncu vse skupaj po potrebi še dodatno pokapamo s solatnim prelivom, začinimo s poprom, naribamo parmezan in postrežemo.

Preliv:

  1. Vse sestavine damo v skledico, dodamo še sesekljan drobnjak in vse skupaj dobro premešamo, da dobimo kremast preliv.
  2. Shranimo ga do 24 ur v hladilniku v tesno zaprti posodi.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.