Telečja pečenka z domačimi cmoki
Preprost recept za klasično telečjo pečenko s prilogo domačih krompirjevih cmokov. Odlična ideja za nedeljsko kosilo. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
Za telečjo pečenko:
- 1 kg telečje rulade
- 2 jedilni žlici bio oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
- 1 čebula
- 1 korenček
- 100 g gomolja zelene
- 1 jedilna žlica paradižnikove mezge CARLONI
- 0,2 l rdečega vina
- 0,5 l jušne osnove iz goveje jušne kocke LE GUSTO
- 1 čajna žlička brinovih jagod
- 1 strok česna
- 1 vejica rožmarina
- mleti čili LE GUSTO (po želji)
- poper LE GUSTO
- sol
Za domače cmoke:
- 400 g mokastega krompirja
- 400 g ostre moke KORNGOLD
- 3 jedilne žlice masla MILFINA
- 4 jedilne žlice krušnih drobtin KORNGOLD
- 1 jedilna žlica drobnjaka LE GUSTO
- sol
Priprava
Telečja pečenka:
- Telečjo rulado pri srednji temperaturi z vseh strani popečemo na oljčnem olju.
- Čebulo, korenček in zeleno olupimo in narežemo na kocke.
- Meso vzamemo iz posode in na preostali maščobi podušimo zelenjavo. Dodamo paradižnikovo mezgo, na kratko prepražimo in zalijemo z rdečim vinom.
- Meso položimo na zelenjavo, prilijemo jušno osnovo, zavremo, nato pa vse skupaj pri srednji temperaturi pokrito dušimo 1,5 do 2 uri.
- Po eni uri dušenja dodamo brinove jagode, strok česna, vejico rožmarina ter ščepec čilija.
- Ko je pečenka gotova, jo vzamemo iz posode in precedimo omako.
- Omako popramo po okusu in jo po potrebi dosolimo.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.