Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

Za telečjo pečenko:

  • 1 kg telečje rulade
  • 2 jedilni žlici bio oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
  • 1 čebula
  • 1 korenček
  • 100 g gomolja zelene
  • 1 jedilna žlica paradižnikove mezge CARLONI
  • 0,2 l rdečega vina
  • 0,5 l jušne osnove iz goveje jušne kocke LE GUSTO
  • 1 čajna žlička brinovih jagod
  • 1 strok česna
  • 1 vejica rožmarina
  • mleti čili LE GUSTO (po želji)
  • poper LE GUSTO
  • sol

Za domače cmoke:

  • 400 g mokastega krompirja
  • 400 g ostre moke KORNGOLD
  • 3 jedilne žlice masla MILFINA
  • 4 jedilne žlice krušnih drobtin KORNGOLD
  • 1 jedilna žlica drobnjaka LE GUSTO
  • sol

Priprava

Telečja pečenka:

  1. Telečjo rulado pri srednji temperaturi z vseh strani popečemo na oljčnem olju.
  2. Čebulo, korenček in zeleno olupimo in narežemo na kocke.
  3. Meso vzamemo iz posode in na preostali maščobi podušimo zelenjavo. Dodamo paradižnikovo mezgo, na kratko prepražimo in zalijemo z rdečim vinom.
  4. Meso položimo na zelenjavo, prilijemo jušno osnovo, zavremo, nato pa vse skupaj pri srednji temperaturi pokrito dušimo 1,5 do 2 uri.
  5. Po eni uri dušenja dodamo brinove jagode, strok česna, vejico rožmarina ter ščepec čilija.
  6. Ko je pečenka gotova, jo vzamemo iz posode in precedimo omako.
  7. Omako popramo po okusu in jo po potrebi dosolimo.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.